Varför inte Storbritannien och Frankrike gjorde något för att hjälpa Polen när ön invaderades av Tyskland 1939?

Varför inte Storbritannien och Frankrike gjorde något för att hjälpa Polen när ön invaderades av Tyskland 1939?

Det fanns flera orsaker. Det bör först noteras att de krävde Tyskland withfraw och när hon inte de förklarade krig, men du menar varför inte de bidra avsevärt till Polens försvar. Först av allt, de var inte redo för krig i September 1939. De behövde tid att ringa upp sina reserver och få deras män och utrustning redo att slåss. England hade i synnerhet endast en liten stamgästarmé. För det andra, det enda sättet att få några trupper in i Polen hade genom Nordsjön och den tyska marinen och flygvapnet var tillräckligt starka för att förhindra detta. För det tredje trodde mest franska och brittiska generaler det andra kriget skulle vara ungefär som den första, att offensiv manuevers skulle vara nästan omöjligt mot väl förankrade försvarare. Således trodde de att polackerna skulle kunna försvara sig bättre än de gjorde, och att tyskarna skulle bära sig ut attackerar Maginotlinjen. Tyskarna visade dem snabbt att detta var goping en helt annan krig med mycket snabba manövrer utförs av tankar. Men fransmännen och britterna fick lära oss detta den hårda vägen. Michael Montagne
Storbritannien gjorde inte 'gå till krig ' Polen men bara förklarade krig mot Tyskland.
Enligt den polska-brittiska gemensamma försvar pakten Förenade kungariket undertecknades med Polen den 25 augusti 1939 utlovades ömsesidig militär hjälp mellan nationer ifall antingen blev attackerad av ett annat europeiskt land.
Förenade kungariket föreskrivs ingen meningsfull hjälp till Polen så effektivt inte uppfylla fördraget och övergav Polen för att bekämpa Tyskland ensamt. Skam Storbritannien!