Varför Saddam Hussein attackerar Kuwait 1990?

Svaret 1
Saddam anklagade oljebolagen i Kuwait av vinkling borrning. De irakiska oljefält omfattar inte under Kuwait, så amerikanska företag borrat på en flack vinkel, från Kuwait till i Irak, att utnyttja Iraks oljefält. Om du hade en guldfyndighet under din egendom, tillhör guld dig, fastighetsägaren. Om din granne gräver en tunnel ner från sin egendom, då sidled till en punkt under din att nå och extrahera den ditt guld, som är stöld.

Saddam träffade April Glaspie, USA: S ambassadör vid tiden att diskutera hans dispyt. Glaspie ledde Saddam att tro att USA inte skulle ingripa om Saddam attackerade Kuwait, men som inte var sant. Se länk nedan.

Svar 2
Efter hans krig med Iran ansåg Saddam sig som segrare för att besegra Iran (som han trodde). så växte hans ego så stor att han ville få tillbaka Kuwait som en del av Irak!

Naturligtvis amerikanerna som uppmuntrade honom och hjälpte honom att kämpa iranierna, emot honom denna gång, så operation desert storm hände, och de andra arabiska regeringar som stödde honom med pengar på Iran, också inför honom denna gång, det var ett dåligt beslut för honom, strategiskt, att gå i krig med både Kuwait och Iran, men han var dum. Vi vet alla hur hans land och han slutade för att vara.

Svar 3
Om du vill skaffa mer territorium och resurser som han trodde var med rätta en del av den irakiska nationen.

Det påstås också att April Glass i USA sa att irakierna att Amerika inte skulle ihåg.
Den officiella anledningen är att Irak hade beslutat att åter bilaga Kuwait, som var den 19: e provinsen i Irak länge sedan och Irak kände det hade tagits bort olagligt.
Detta är sant, men anledningen till Irak beslutat att åter bilaga Kuwait var irakierna fångade den kuwaitiska regeringen vinkling-borrning i Iraks rikaste oljefält, al-Rumaila, och beordrade dem att sluta. Kuwait skulle inte sluta göra det, så att Saddam behandlas problemet.