Varför USA misslyckas med att besegra kommunismen 1965-1973?

Denna fråga är mycket oklara. Jag tror du frågar varför de inte prop upp anti-kommunistiska regeringen i Sydvietnam.
Detta är ett otroligt komplexa och ingående ämne, så bara ta detta som en thumbnail skiss.
Kommunist/nationlist rebeller (ledd av Ho Chi Minh) hade kämpat för att vinna självständighet för Vietnam sedan 1945. Rebellerna vunnit betydande styrka och stöd under deras krig mot Frankrike (1945-1954), inte så mycket eftersom vietnamesiska människor älskade eller ens förstod kommunistiska doktrinen, utan helt enkelt eftersom de ville ha sin självständighet.
När USA började stödja den sydvietnamesiska armén 1955, hade de att ta itu med en otroligt korrupta och impopulära regeringar i Sydvietnam. I hela USA: s militär inblandning i södra Vietnam hade USA att ta itu med en rad roterande dörrar regeringar i Sydvietnam som ofta saknade folkligt stöd bland folket.
Från 1965-1973 vann amerikanska styrkor varje större militära engagemang som de hade med kommunistiska styrkor (nordvietnamesiska eller Viet Cong (sydvietnamesiska kommunister). Kommunistiska rebellerna fortsatte dock att få kontroll över mycket av den sydvietnamesiska landsbygden under alla dessa år. Skälen är många och inbördes relaterade, och inkluderar sociala, ekonomiska och kulturella skäl.
I de mest enkla termerna... kommunismen är en idé, och du inte kan besegra en idé med kanoner.
Oavsett vad du gör med människor, kan de fortfarande tänka. För att få dem att komma till ditt sätt att tänka, måste du övertyga dem att din idé är bättre än en som de tycker är bäst.
Det är core anledningen till USA, med all sin militära makt BESEGRADES av IDÉN om kommunismen under det kriget, och det är också anledningen till varför kommunismen var så småningom misstrodd i USSREN och många andra före detta röda stater.
Nu dagar, endast ett fåtal länder som Kuba kan sägas vara hård linje kommunistiska stater. De flesta andra är nu demokratiska, till viss del.