Vem som vann och som förlorat i kriget 1812?

Det finns mycket debatt om vem som vann och förlorade kriget 1812. Medan de flesta anser att den brittiska segrat och USA förlorade kriget, finns det även debatt bland dem som besvarat frågan. Nedan finns full argumenten på båda sidor.
Britterna vann på grund av att de avslutat sina mål. försvara Kanada genom att döda amerikanerna som försökte invadera.
Amerikanska dödsfall: 11, 300 dödade, skadade eller saknade i strid.

Brittiska dödsfall: 8.600 dödade, skadade eller saknas i aktion.
Se relaterade länkar nedan.

Jag skulle också vilja lägga till att Storbritannien vann den sista striden mellan de två länderna - "Slaget av Fort Bowyer" och att Storbritannien också var inblandad i napoleon kriget under tiden för detta krig. Amerikanerna underkänt alla sina mål, förverkas och ville underteckna ett fredsfördrag.
Ytterligare svar: Jag skulle vilja tillägga till hans något. Jag är i Kanada, där de flesta kanadensare påstår sig ha vunnit kriget på grund av amerikansk misslyckandet att fånga Kanada. Jag, dock ser det ur denna synvinkel: britten var tvungna att ge upp alla mark fördelar de hade gjort under kriget (sant, amerikanerna hade också att ge tillbaka mark, men det var inte alls så stort ett område). Också, beviljades amerikanerna fiskerättigheter i St Lawrence-floden, som tidigare hade enbart brittiska. Men förlorade rätten att placera krigsfartyg i de stora sjöarna. Jag tror det var strategiskt en brittisk seger, eftersom de framgångsrikt uppnått deras enda syfte.
Ett annat svar: Amerikanerna hade sina kämpar rättigheter i Maritimes och stora sjöarna tagit bort strax efter kriget, och inte tillbaka till 1850-talet. Också, de flesta av USA: S krig målen uppnåddes aldrig. Återkomsten av territorium till USA betyder inte att strategiskt vann US, om så vore fallet, då britterna/kanadensarna vann kriget medan vann US fredfördrag. Även om USA hade numerisk överlägsenhet under kriget, britterna hade mer erfarna befälhavare och soldater till största delen i början av kriget och när de amerikanska trupperna skulle kunna strida mot britterna på även villkor, hade britterna skickade tusentals ytterligare strid utbildade trupper från Europa 1814. Övergripande kan det vara ett dödläge militärt, men strategiskt och politiskt, om det var sant, då koreanska krigen och Vietnamkriget, ända tills amerikanerna vänster var också drar.
Amerika vinner inte. Målet var att först ta övre Kanada som de inte kunde göra. När jag läser statistik The kanadensare/britterna kontrollerade mer sjöar och floder och dödade fler amerikaner. Plus Amerika drog tillbaka till Amerika bränna några byar på väg ut. Det är inte att vinna, som är att vara en dålig förlorare. Oavsett vilket sätt man ser på det Amerika mål var rätt och slätt att ta över Kanada och de retirerade. strategiskt stå punkt tog de mer vapen när fler brittiska trupper kom de aldrig återvände. Det är en kanadensisk vinna eftersom detta inte är första gången Amerika hade försökt att invadera Kanada och det var också inte den första tid Amerika hade misslyckats.