Vem vann Super Bowl ix?

Pittsburgh var fris.. truppen var försvar. I själva verket de anses vara en av de största försvar av allt tid, därav namnet, "The Steel Curtain". Försvaret leddes av "Betyder" Joe Greene, som ironiskt nog fått sitt Smeknamn för en träff på Tarkenton år tidigare. Spelet började som väntat, som en defensiv kamp. Första kvartalet var mållösa som båda lagen kämpade för att flytta bollen, men efter en stenig Bleier fumla, vikingarna befann sig på Pittsburgh 24-yards linjen. Steelers kom Tom men när Fred Cox missat ett mål från 39 varv. Den första och enda poängen under första hälften kom halvvägs genom den andra perioden när Dave Osborne famlade en pitch ut från Tarkenton, och föll på den i endzonen. Steelers gick in i omklädningsrummet med en 2-0 ledning. Den andra halvan började med en Minnesota fumla för avspark på 30-yards linjen, och efter tre körningar av Franco Harris som resulterade i en sättning, poängen var 9-0. Vikings första poängen kom efter Chuck Foreman hade fumlade på Steelers' fem-yards linjen. Men efter Pittsburgh misslyckats med att göra en första ner, deras punt var blockerad av Matt Blair och återvinns i slutet zon av Terry Brown för en touchdown. Extra-punkt försöket slog vänster upprätt och avgränsas bort, lämnar poäng på 9-6. Med tio minuter kvar i spelet, ledde Terry Bradshaw Steelers på en enhet som åt upp mer än sju minuter innan du slår tight slut Larry Brown för det slutliga betyget för spelet. Steelers vann Super Bowl IX, 16-6.