Vem var den brittiske premiärministern 1940?

Vem var den brittiske premiärministern 1940?

Neville Chamberlain till maj 1940 och Winston Churchhill därefter.
Arthur Neville kammarherre var premiärminister i Storbritannien i början av 1940. Den 10 maj ersattes han av Sir Winston Leonard Spencer-Churchill.
Neville Chamberlain var premiärminister i den Förenade kungariket av Storbritannien och Nordirland från 1937 28 maj till 1940 maj 10 som ledare för det konservativa partiet. Chamberlain är mest känd för sin politik för eftergifter, en politik som skulle försöka undvika en annan stora krig, men inte lyckas. Som ett resultat, var Storbritannien så småningom tvungen att förklarar krig mot Tyskland 1939. Inom landet, kammarherre också övervakade nationaliseringen av kol, gav arbetstagarna betald semester, och bättre bostäder. Inrikespolitiska frågor tog dock tillbaka till kriget. På behovet av nationell enighet i regeringen avgick Chamberlain så småningom 1940. Winston Churchill skulle leda efter honom.

Winston Churchill var premiärminister i den Förenade kungariket av Storbritannien och Nordirland från 1940 10 maj 1945 26 juli och igen från 1951 26 oktober 1955 7 April. Churchill var mest kända som den ledare som ledde Storbritannien till seger i World War 2. En militär kontor i armén, Churchill också vann Nobelpriset i litteratur och var den första personen att göras en professors medborgare i Förenta staterna.

På grund av kriget, hade Churchill och konservativa bildat en koalitionsregering med milda Attlee och Labourpartiet. Churchills primära fokus var kriget, medan vice premiärminister Attlee fokuserat på inhemska frågor.

I 1945, Tyskland skulle ge upp. Även om Churchill skulle förbli premiärminister för ytterligare 2 månader, resulterande valet skulle landa en seger för Attlee och arbetets party som efter kriget parti.

Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland innehåller England, Skottland, Wales och Nordirland, som inte har separata premiärministrar.