Vilka anti-judiska åtgärder den nazistiska regeringen tog från 1933 till 1939?

Från och med April 1933, har tyska judar förvandlats till andra klassens medborgare. De tillämpas på människor av judisk börd som judar i den religiösa avkänningen. En av de första åtgärderna var en bojkott av judisk-ägda företag. Sedan följde en hagelstorm av anti-judiska dekret (429 i alla i Tyskland från 1933-1943). Här är några av de viktigaste dekret:

  1. Ett förbud mot anställa judar i den offentliga sektorn och uppsägning av de flesta judar redan inom den offentliga sektorn. (I Tyskland detta ingår ett stort antal yrken). (April 1933)
  2. Judiska företag förböds till adverstise utom i tidningar speciellt för judar.
  3. Judiska läkare (läkare) tilläts inte behandla ickejudiska patienter i offentligt finansierade försäkringssystem. Senare utvidgades förbudet till all behandling. (April 1933)
  4. Judar förbjudna från media och från arbetar i teatrar eller agerar på scenen eller i filmer. (April 1933) [Nazisterna var särskilt upptagen med frågan om judar i media].
  5. Alla kvinnliga judiska studenter från univesities och högskolor, och de flesta manliga judar också. (April 1933)
  6. Judiska advokater begränsas. (Maj 1933)
  7. Samlag (förmodade samt faktiska) mellan judar och andra gjordes ett mycket allvarligt brott. (1935)
  8. 1935 fastställdes två 'klasser' medborgarskap - tyskar och tyska judar. (Den senare hade inget skydd utomlands och inte var i någon verklig känsla medborgarna mer). Från 1938 och framåt stämplades passen för tyska judar med en stor röd bokstav J).
  9. Judar som inte hade uppenbarligen judiska namn anslogs ytterligare namn av regeringen.
  10. Mycket hög (och ofta ökad) avgifter för tillstånd att lämna Tyskland.
  11. Judarna tvingades betala inkomstskatt på den topp hastigheten oavsett faktiska inkomst.
  12. Återstående judarna utvisas från universitetet (1938).
  13. Efter den natten av trasiga glas (9-10 November 1938) judarna hade att betala enorma kollektiva böter.
  14. Tidiga 1939. Judar förbjudna från centrala områden i Berlin och några andra städer. Senare i 1939 beordrades judar att flytta till utsedda judiska flerbostadshus. Dessa hade en stor J och Davidsstjärnan framför allt entréer. Judarna var även förbjudet att äga en radio eller en sällskapsdjur! Judarna var inte tillåtna att använda kollektivtrafik. När mat ransonering infördes, var judarnas ransoneringskort stämplas med ett stort J och rätt innehavaren att mindre mat än en vanlig ranson bok.
  15. Om judar blev attackerade på offentliga platser gjorde polisen inget för att skydda dem.
  16. Judarna förbjöds att egna företag (från och med januari 1939)

________

  • 1935 fick judiska barn inte gå till samma högskolor som andra barn.
  • Judar tvingades bära Davidsstjärnan på sina kläder så att andra kunde identifiera dem (1941 och framåt).
  • Även fick de inte gå till samma ställen som andra människor, till exempel de inte kunde gå till några stränder eller använda samma bänkar i parker och senare från vissa städer, inklusive Berlin centrum.
  • 1938 de förbjöds från att gå till teatrar och biografer, och från 1939 förbjöds från de flesta restauranger och kaféer. (Det fanns några caféer som designerades som judiska).

Syftet med dessa åtgärder (upp till i början av 2: a världskriget) var att göra livet så outhärdlig att den judiska befolkningen lämnade Tyskland.
Behandlingen av judarna med tjeckiska eller polska medborgarskap i Germanywas ännu värre. I 1943 fanns det en slutlig dom nekar judar tillträde till domstolar, om att de hade inga rättigheter och var behandlas som polisen ansåg lämpligt.

Alla dessa åtgärder - förvisso upp till September 1939 - var publicly meddelade och rapporterats i media, både i Tyskland och utomlands.