Vilka organ och vävnader har varit transplanteras sedan 1950?

Transplantationer som (nu) är allmänt praktiseras: njure, lever, hjärta, Lung, bukspottkörteln, tunntarmen, hornhinnor, benmärg.
Transplantationer som har genomförts framgångsrikt, men bara på ett litet antal patienter (så är fortfarande att vara forskat):

Livmodern och äggstockarna (detta var en mor-till-dotter donation, det resulterade i ett barn som tänkas ut och vara född hälsosamt. Barnet skulle vara genetiskt relaterade till mamman snarare än dotter, och organ togs bort efter dotter gav födelse). Urinblåsan - byggda från stamceller till mottagaren. Mage - har utförts, men är inte vanliga eftersom mage är inte nödvändigt att överleva. Luftstrupe - normalt från en donerade luftstrupen och patientens stamceller. Ansikten - stilla experimentellt men än så länge resultatet är bra. Stamceller, för olika användningsområden, med blandat resultat.

Transplantationer som tenderar att misslyckas (så de flesta kirurger har gett upp experimentera med dem): armar och ben, händer, fötter, manliga genitalier. Omplantering en yttre kroppsdel alltid resulterar i en minskad kapacitet för sensation (på grund av ärrbildning och nerv skador) vilket kan resultera i en känsla av att transplantatet inte är patientens egna. Patienter har normalt difficultly anpassning psychologically till en transplantation som är externa, som logiskt om de inte kan känna transplantat och det verkar betydligt skiljer sig från den egna kroppen. Transplanterade armar/händer/fötter verkar också ha en hög avstötning räntesats. (Ansikten verkar vara ett undantag till detta, möjligen eftersom det inte är en "alternativ" till ett ansikte på det sätt som det finns en mekanisk alternativ till en hand, allt är bättre än ingenting. Eventuellt också som ansikten kan anpassa sig till de mottagare som underliggande benstomme, så visas inte helt "främmande" för mottagaren).