Vilka stora händelser inträffade på 19-07-1989?

United Airlines flight 232 med ursprung från Denver på väg till Chicago O'Hare airport upplevde en katastrofal strukturella motorbortfall som skär genom alla tre redundant hydraulsystem på planet vilket gör det praktiskt taget omöjligt att flyga. Bara kunna köra vänstersvängar och vinna och minska höjd och hastighet genom att trycka och backade bort gas kontroller, flygbesättningen kraschade planet vid landning på Sioux City, Iowa som resulterade i att av 111 av de 296 personer ombord. Trots detta var det faktum att så många liv räddades ett bevis på den uppfinningsrikedom och skicklighet av cockpit besättningen den dagen.

Joe Carter, spelar för Cleveland Indians, hade träffat tre går hem i ett enda spel för fjärde gången i sin karriär.

Förre Los Angeles Angels pitcher Donnie Moore sköt och dödade sin hustru och sedan vände vapnet mot sig själv i ett uppenbart mord-självmord. Han var förtvivlad över en pitch som han kastade till Dave Henderson i Boston Red Sox i den 9: e omgången av en slutspelsmatch som skulle ha skickat sitt team till 1986 World Series. Även om hemkörning inte avgjorde spelet, han skulle vara hemsökt av det resten av sitt liv.

Den mycket kyrkoherde Michael Mayne, dekanus för Westminster Abbey, meddelade att askan av Sir Lawrence Olivier skulle begravas på Abbey poet's hörn.