Vilka två skäl varför James Madison gick till krig med Storbritannien i kriga av 1812?

(1) Engelsmännen hade imponerat amerikaner i bruk i deras flotta. Dessutom Brtiish blandade sig med amerikanska sjöfarten, ständigt harrassed amerikanska fartyg och gjorde det trots flera diplomatiska protester. De inte respekterar rättigheterna för neutralitet när det gäller amerikanska fartyg.
(2) Madison skyllde engelsmännen upprörde indianerna som attackerade gräns bosättningar. Britterna fortfarande underhålls forts på oss nordväst och hade en lång historia av beväpna indianerna mot amerikanska nybyggare.

Madison förmodligen hade också några skäl han inte nämnde i sitt tal. Av 1812 såg Madison krig med Storbritannien oundvikliga. fientligt inställd till amerikaner) krig Hawks i hans parti också knuffade honom. En representant för Texas, Felix Grundy, där 3 av hans bröder dödades av dessa indianer och ville ha hämnd. "Vidare till Kanada, till Kanada" är hans rop att utplåna indianernas kanadensiska base. Madison såg också kriget som en möjlighet att återställa förtroendet för republikanskt "experiment". Madison på gång behövde ett sätt att hävda amerikanska rättigheter att visa lönsamhet om amerikanska nationen. Vi kan inte skydda oss själva, skulle republiken i princip ses som en skam och en stor förlägenhet. Kriget före Madison skulle vara ett test för Republiken. Fanns det några som tyckte att de såg en chans att ta vissa territorier i Kanada från britterna.