Vilka var de sista orden av seriemördare William Palmer som han klev på galgen 1856?

Vilka var de sista orden av seriemördare William Palmer som han klev på galgen 1856?

William Palmer krediteras med har sa, när han klev på luckan på schavotten, "Är du säker på detta jävla sak är säker?"

Men jag hittar inte någon hänvisning till honom efter att ha talat dessa ord i någon av hans avrättning samtida räkenskaper. Sista orden som rapporterats i 1856
I den illustrerade liv, karriär och rättegång av William Palmer av Rugeley utkom 1856 det förklarade att, "efter en kort bön med kaplanen, vände han sig till hangman, hade repet satt runt hans hals, och den långa gemensamma jordbrukspolitiken dras över ansiktet. Han sedan skakade hand med sin avrättare, sa, i en låg röst, "Gud välsigne dig;" och som sista ordet från hans läppar drogs tillbaka bulten, droppa föll, och efter en liten kramper i armar och ben, han hängde livlös från galgen. Så väl hade allt skötts av hangman, så fint hade dödlig sladden justerats, och så klart var nedgången av droppa, var att döden alla utom momentana." Bubblor och matsmältningsbesvär:
I Fletchers bok The liv & karriär Dr. William Palmer av Rugeley får vi höra att "på morgonen sin avrättning, när hangman kom till sin cell, erbjöds han lite vin innan han var bakbundna. När det kom och hällde ut snabbt, han blåste bort några bubblor och anmärkte "De alltid ge mig matsmältningsbesvär nästa morgon om jag dricker bråttom." Inom mindre än tio minuter var han död" skyldig eller icke skyldig?
Innan den utförande parten skulle börjar sin promenad till galgen guvernören frågade Palmer att komma överens om att meningen var bara. Palmer svarade, "Cook inte dog från Stryknin". Guvernören sade Palmer "Detta är inte en tid för hårklyverier. Har du, eller har du inte, döda Cook?" Palmer svarade, "Lord Chief Justice, sammanfattade för förgiftning med stryknin." Mycket har gjorts av Palmers ord i avsaknad av en bekännelse av skuld. Han säger att meningen var orättvist och att han var oskyldig till förgiftning Cook eller han antydde att han hade förgiftad kock men inte med stryknin? Instant innan de började promenaden till galgen kaplanen igen försökte få Palmer erkänna rättvisan av meningen och Palmer var lite irriterad och svarade bestämt "Det är inte en bara mening!"
"" Svarade kaplanen irriterat, "ditt blod då på ditt eget huvud."