Vilka var några dåliga saker om kriget 1812?

Vilka var några dåliga saker om kriget 1812?

Slaget vid New Orleans hände efter fredsfördraget undertecknades.
Förbränning av Washington.

Men det finns mycket värre, som den hela ursäkt brukade gå i krig.
En grupp amerikanska lagstiftare kallas krig Hawks såg en chans att med våld bilaga Kanada och invadera aboriginska hemlandet som blockerade västerut expansion.

Detta gå inte bra i New England. I själva verket visste de sju New England länderna att de skulle vara i frontlinjen, och visste en kunglig marin blockad skulle stängas kusthamnar som var avgörande för den amerikanska ekonomin.

Men President James Madison var stampeded in attackerar granne, ett beslut som orsakade upplopp. Ny Englanders började omedelbart på allvar diskutera skilja från unionen. Staten Vermont ryckte och fortsatte att sälja strategiska krigsmateriel till britterna.

Amerikanska inkräktarna, besegrades medan de enormt fler än de kanadensiska och brittiska försvararna och deras infödda allierade, beslutsamt i en sträng av strider.

Det stämmer dock att slaget vid New Orleans var ett slöseri med tid, eftersom det hade absolut ingen effekt på krigets outfit. Inte heller var det den sista striden. Det var den lika strategiska slaget vid Fort Bowyer, där britterna tog ett fort som kontrollerade Mobile Bay; alla ett totalt slöseri med liv.