Vilka var några orsaker till franska revolutionen av 1789?

Svaret 1
Problem #1: Pengar-1787 var den franska regeringen i konkurs över 400 miljoner livres i skuld 1st och 2nd ständerna vägrade att betala skatt

Problem #2: Dålig skörd-1787-1788 hade fruktansvärda väder, regn, hårda vintrar, alltför varma somrar bönder och jordbrukare göra mindre inkomster eller helt förlorar sina arbeten på grund av inflationen

* Kung Louis kallar estate allmänna 1789 och för första gången sedan 1614 medlemmar lika dela upp bland de tre staterna

* Kungen hoppas ständerna allmänna kommer att godkänna nya skatter men adelsmän och präster vill fortsätta sin privilegierade livsstil

* Medelklassen vill ha demokrati medan bönderna vill bara lösningar på sina problem

* Ersättare av tredje ståndet deklarera en nationalförsamling "tennis court Ed"

Dessutom förde upplysningen och den amerikanska revolutionen även om den franska revolutionen. Idéer och Montesquieu, Voltaire och Rousseau blev vanligare. Framgången för amerikanerna att störta brittiskt uppmuntrade också fransmännen för att kämpa för frihet och frihet. Av många orsakerna som ledde fransmännen för att revoltera mot sin regering, dominerar hungersnöd, en inte svarar regeringen och regeringens förtryck, det historiska rekordet. År av dåligt väder över den europeiska kontinenten hade orsakat upprepad missväxt vilket resulterar i en serie av hungersnöd som omslöt nationen. I total likgiltighet av detta villkor, den härskande klassen fortsatte att njuta av privilegiet och gott reserverade för de övre klasserna och gjorde mycket för att lindra den svåra situationen för de gemensamma svältande. När mer sång av de missnöjda som talade ut mot monarkin de greps och fängslades. Som villkor försämras ännu hårdare infördes åtgärder till kontroll ökar oregerliga borgare. Slutligen utbröt fientligheterna när polisen förlorade kontrollen över en gata mob i Paris som stormade hatade centrala fängelset och befriade de fängslade. Kontroll över statsapparaten var rippade från kungligheter och revolutionärer, inspirerad av idén om "naturliga rättigheter" hävdade i amerikanska självständighetsförklaringen, ange nationen på en kurs för att skapa ett klasslöst samhälle.

Svar 2
Några av de många orsakerna till den franska revolutionen var:
1. dåliga skördar - där var inte mycket mat och när det var, priset var mycket dyra.
2. höga skatter på det tredje Estate-The tredje ståndet består av bönder och medelklassen arbetare.
3. offentliga finanser

Svar 3

Den franska revolutionen var orsakas av många saker. Den största var ekonomin. efter kriget mot England, statskassan var nästan tom men monarkin fortfarande spendera bortom dess hjälpmedel. Sedan var det en extremt dålig skörd som drev upp priset på bröd. priset gick upp it gick upp till att vara värt en veckas lön eftersom Louis XVI blev nervös och köpte 2/3 av mjölet i marknaden. Detta förargade betydligt folket. Som denna olycka inträffade, trodde allmänheten drottningen misspending massivt för sig själv, sätta misstro i monarkin. Den sista viktig anledningen, den unge kungen försökte visa ledarskap och genomförde ekonomiska reformer som ganska mycket lamslagit landet.

Efter enduring detta för ungefär ett år människor storm stora fängelset och stjäla vapen och flytta till erövra kungen och sluta stjäla hans bröd och outher varor

Svar 4
Det orsakades av de sociala förändringarna. Medelklassen började be om en större politisk roll. Bönderna ville ha frihet också.
Det fanns en konjunkturavmattning på grund av dåliga skördar.
Den franska regeringen och överklassen visade sig oförmögna att reformen.

Svar 5
Socioekonomiska orsaker:

  • Det franska samhället var organiserat till systemet för dödsbon.
  • Bönderna gjorde upp ca 90% av befolkningen. Endast ett fåtal av dem ägs den mark de odlat. Fick betala tionde till kyrkan och taille till staten.
  • Adelsmän, kyrkan och andra rikare medlemmar av tredje ståndet ägs cirka 60% av landet.
  • Medlemmarna i de två första estates, d.v.s. prästerskapet och adeln, som födelse, som skattebefrielse och feodala avgifter åtnjuter vissa privilegier från bönderna.
  • 1774 vid anslutningen hittade han en tom statskassan.
  • Kostnaderna för att underhålla en extravagant domstol på enorma palats av Versailles.American kriga av självständighet och ökning av skulden från 1 miljard livres till 2 miljarder livres.
  • Kostnader för att upprätthålla en armé, var domstolen, kör regeringskansliet eller universitet, staten tvungen att höja skatter på medlemmar av tredje ståndet.

Öka i befolkningen:

  • Befolkningen i Frankrike ökade från ca 23 miljoner 1715 till 28 miljoner i 1789.Production av korn kunde inte hålla jämna steg med den ökande efterfrågan. Priset på bröd steg, som var en basföda av majoriteten.
  • Lönerna inte hålla jämna steg med de stigande priserna.
  • Det blev värre när torka eller hagel minskar skörden. Detta ledde till uppehälle kris.

Uppkomsten av medelklass:

  • 1700-talet såg uppkomsten av utbildade medelklassen, som förtjänat sin rikedom genom en växande handel med utlandet och från tillverkning av varor som ull och silke textilier.
  • Denna klass ingår yrken såsom advokater eller administrativ personal.
  • Dessa utbildades en trodde att ingen grupp i samhället bör vara privilegierade av födelse, snarare en personer sociala ställning måste bero på hans förtjänst.

Rollen som filosofer:

  • Idéer om frihet och lika lagar, möjligheter för alla var lagts fram av filosofer som John Locke och Jean-Jacques Rousseau.
  • De bestred läran om den gudomliga och absoluta rätten av monarken.

Direkta orsaken:

  • Statskassan var tomma. Monarken under den gamla regimen har inte befogenhet att införa nya skatter.
  • Han var tvungen att sammankalla ständerna allmänna, vilket var ett politiskt organ bestående av företrädare för de tre stånden.
  • Rösta i tidigare hade genomförts i enlighet med en röst för varje estate. Denna gång medlemmarna i den tredje församlingen begärde omröstning skall genomföras av församlingen som helhet. Där skulle varje medlem har en röst.
  • Kungen avvisade förslaget och medlemmarna i den tredje gick ut ur församlingen i protest. De förklarade sig en nationalförsamling, och svor inte att skingra tills de hade utarbetat en konstitution för Frankrike som skulle begränsa befogenheterna för monarken.

En enorm statsskuld, höga skatter och en bruten momskod och brist på bröd.
dålig skörd (svår torka och värsta vinter i 100 år påverkat dem eftersom det inte fanns någon mat lagras) och massiv skuld (höga lån, hälften av budgeten gick till intresse, en fjärde gick till militären och 6% gick till kungen och drottningen)
Konjunktur- Befolkningen i Frankrike ökade från ca 23 miljoner 1915 till 28 miljoner år 1989. Detta ökar efterfrågan på spannmål. Produktion av korn kunde inte hålla jämna steg med ökade befolkningen. Så, steg priset på bröd som var basföda av fattiga snabbt. De flesta arbetstagare var anställd som arbetare i workshops vars ägare fast deras löner. Lönerna inte hålla jämna steg med ris i priserna. Så vidgas klyftan mellan rika och fattiga. Detta ledde till uppehälle kriser.
de viktigaste orsakerna till franska revolutionen var:
1. despotiskt härska av louis 16
2. division av franska samhället
3. stigande priser
4. inspiration av filosofer
5. roll av medelklass
Faktiskt var en av princip-orsakar exemplet av den amerikanska revolutionen. Extrem fattigdom och umbäranden i Frankrike ledde till ett hat mot den härskande klassen av de lägre sociala klasserna.
Den franska aristokratin var en av de mest despotiska, egennyttiga och grym i historien. De gamla romarna var mer upplyst. Den amerikanska revolutionen var den första lyckade revolten mot koloniala dominansen av de europeiska makterna. Och det visade vägen för en våg av revolutionära uppror i Latinamerika.

Bastiljen var en fästning/fängelse som hägrade över Paris och var platsen för många avrättningar och lång inspärrningar. Men när Bastiljen stormades av Paris mob, det fanns bara fyra gamla män fängslade.
Sjuttonhundratalets franska samhället var indelat i "Tre Estates", där varje individs estate märkt hans status och beslutsamma lagliga rättigheter och skatter. Den första egendomen var prästerskapet, den andra Estate adeln och det tredje ståndet, alla andra folk i Frankrike. En intressant sak att komma ihåg är att de rika människorna av det tredje ståndet kunde uppgradera sig i andra gården genom att köpa mark som tilldelats adlig titel eller ett ennobling kontor. Här är där en viktig klass spänning ligger: endast de mycket rika medlemmarna av tredje ståndet kunde köpa sig in i nobilityen. Således fastnade de fattigare arbetstagare/borgare till sina led.

Nu, hur förvärrades denna klass spänning? Propaganda. Titta på en historisk tidslinje, ser en att den franska revolutionen lägligt kom mycket nära efter upplysningen. Upplysningstiden förändrades världen av offentlig debatt och idéer fick uppmärksamheten i avslöjar missförhållanden. Plus etablerade upplysningen också några idéer centralt för den franska revolutionen. Voltaire attackerade adliga privilegier, Locke och Montesquieu försvarat begränsad suveränitet. Denna spridningen av idéer spelade också en viktig del i att bygga upp spänningen för den franska revolutionen.

En annan viktig komponent i den franska revolutionen var bönderna. Bönderna var trassligt i skatter och avgifter: en tionde eller skatt på jordbruksprodukter skyldig till kyrkan, avgifter för användning av en hyresvärd mill eller vin press, arvode till hyresvärden, och avgifter var sålt/köpt. Det fanns också den beryktade salt skatten samtidigt som bönderna betalade en mycket oproportionerligt stor andel. Och för att förvärra detta tillstånd, det fanns en generell prisökning. Många familjer hade att spendera mer än 50 procent av sin inkomst på bröd 1788, och sedan upp till 80 procent året därpå.

Den sista viktig orsaken till den franska revolutionen var Louis XVI JÄVIGHET. Frankrikes absolutist monark ville förbättra livsstil för fattiga och flytta skattebördan, men han var inte kunna genomföra dessa reformer. Han utsåg reformatorer som Anne-Robert-Jacques Turgot (en filosof) och Jacques Necker (schweizisk protestantisk bankman) att försöka övertyga sin domstol om dessa reformer, men det enda som skapade var motstånd bland de traditionalistiska fraktionerna i domstolen. Paris parlement var ståndaktig i sitt avvisande av adeln behöva betala skatter (för de trodde att bevara gamla privilegier och rules0. Ludvig XVI tillät också Marie Antoinette, hans hustru, att ge beskydd till sina vänner, men detta resulterade bara i ändrande constantly allianser i Versailles.

För att sammanfatta det hela, är de fyra främsta orsakerna till den franska revolutionen följande:

  • En splittrande klass system (särskilt till lägre klass).
  • Fördelningen av revolutionära idéer
  • Den befängda skatter och avgifter som bönderna fick betala.
  • Kung Louis XVI oförmåga att reformera sin egen nation.