Vilka var reglerna för basket 1891?

Basket regler

  1. Bollen kan kastas i någon riktning med en eller båda händer.
  2. Bollen kan vara batted i någon riktning med en eller båda händer (aldrig med näven).
  3. En spelare kan inte springa med bollen. Spelaren måste kasta den från platsen som han fångar den, ersättning för en man som fångar bollen när du kör på en bra fart om han försöker stoppa.
  4. Bollen måste hållas i eller mellan händerna. armar eller kroppen får inte användas för att hålla den.
  5. Ingen axla, holding, trycka, snubbla eller slående på något sätt personen av en motståndare får; den första överträdelsen av denna regel av någon spelare räknas som en foul, andra skall diskvalificera honom tills nästa mål görs, eller, om det fanns uppenbara avsikt att skada en person, för hela spelet, inte ersätta tillåtet.
  6. En foul är slående på bollen med näven, brott mot regler 3,4, och beskrivs som i artikel 5.
  7. Om båda sidor gör tre på varandra följande fouls, skall det räknas ett mål för motståndarna (i följd innebär utan motståndare under tiden att göra en foul).
  8. Ett mål skall göras när bollen kastas eller batted från trädgården i korgen och stannar där, som ger dem försvara målet inte röra eller störa målet. Om bollen vilar på kanterna, och motståndaren flyttar korgen, räknas det som ett mål.
  9. När bollen går utanför gränserna, skall den kastas i spelplanen av den person som först röra den. Händelse av en tvist, skall domaren kasta den rakt in i fältet. Som tävlar i tillåts fem sekunder. om han håller den längre, skall det gå till motståndaren. Om någon sida kvarstår att fördröja spelet, skall domaren kallar en foul på den sidan.
  10. Domaren skall vara domare av manarna och observera ojust spel och meddela domaren när tre på varandra följande fouls har gjorts. Han skall ha befogenhet att diskvalificera män enligt regel 5.
  11. Domaren skall vara domare i bollen och besluta när bollen är i spel, i gränser, till vilken sida det hör och skall hålla tiden. Han skall avgöra när ett mål har gjorts och hålla hänsyn till mål med andra uppdrag som utförs oftast av en domare.
  12. Tiden skall två 15 minuters halvor, med fem minuters vila mellan.
  13. Den sidan att göra flest mål under den tiden skall deklareras vinnare. Vid oavgjort, kan, spelet efter överenskommelse Capitanata, fortsätta tills ett annat mål görs.

Källa: http://open-site.org/viewedit.cgi?cat=&edit_id=50871