Vilka var Tanzania utbildningspolitik 1961?

Utbildning kan definieras som varje process av en generation i samhället sänder sina kunskaper, färdigheter, värderingar och seder som en upplevelse till en annan generation.
Tanzania innan de fick sin självständighet år 1961 var under burritish kolonialt styre.
Utbildningssystemet vid den tiden var segregerade som några personer hade åtkomster till skolan bara några få söner chiefs mestadels gick högstadiet vid Tabora boys. de flesta av skolorna var under missionärer och moslem uppdrag.
Efter oberoende 1961 har utbildningssystemet i Tanzania ändrats så att den kan tillgodose behovet av tanzaniska folket och detta återspeglades i den pedagogiska politiken Act. Nr 37.
i denna lag utbildningssystemet var att vara gratis för alla offentliga gymnasieskolor, detta var avsett så att ett antal elever skulle kunna öka.
Utbildningen var skall tillhandahållas på ett sådant sätt att ingen ras och religion diskriminering, så alla människor hade möjlighet att delta i alla skolor.
Inte bara det utan också fanns introduktion Regional integration, att skolorna fick st5udents från olika regioner så att eleverna kunde känna varandra och skapa vänskap som förde medborgareenheten.
Skolor skulle byggas i områden som hade inga tillräckligt skolor jämfört med andra områden, till exempel kustnära ares missionärer byggde inte många skolor som de flesta människor i detta område var muslimer som inte tillåter sina barn att studera i kristna skolor fruktar att de kan konverteras.
Ett annat exempel är, vissa områden hade goda klimatförhållanden och god jord för Europaparlamentet att leva och också för att upprätta ekonomiska aktiviteter, jämföra reserverade ares som Mtwara, Kigoma och Rukwa med Kilimanjaro, Kagera ang Tanga.