Vilken mat åts under kriga av 1812?

Kost och matlagning för den brittiska armén under kriget 1812
Emorgon klockan nio män serverades frukost bestående av bröd, tillsammans med mjölk, soppa, te eller saloop, och ibland smör. Några kompletterade deras frukost ransoner med privat inköpta livsmedel som ost eller fläsk. På eftermiddagen mellan tolv-trettio och klockan ett, skulle soldaterna då sitta på middag. Före sammanträdet, var tabellerna draperad med dukar och med tallrikar, knivar, gafflar och skedar; först då skulle måltiden serveras. När sittande, förväntades männen öka från sina måltider endast när till officer för dagen kom in i rummet för att få en enda röra rapport från ordnad sergeant. Ett regemente beskrivs middag bestod av "soppa väl förtjockad med mjöl, mjöl eller ris och kött det måste vara en tillräcklig grönsaker." Dock förändrats standard dagsbehovet i brittiska Nordamerika kontinuerligt. Av tiden av kriga av 1812 var varje soldat levereras med:
£ 1 av mjöl,
£ 1 av färskt nötkött eller 9 1/7 oz. av fläsk,
1 3/7 oz. av fläsk eller 6/7 oz. smör,
3/7 pint pease,
och 1 1/7 oz. ris
Om på sjukhus, fått soldaten en pint mjölk gröt eller ris välling till frukost; kött, potatis och bröd till middag. och en pint buljong från kött till kvällsmat. Vid feber tilläts inte Animalisk föda. I stället lämnades en "sked diet" som beskrivs som te till frukost, "en fjärdedel pund bröd görs till panado eller pudding med så mycket mjölk eller sago" för middag och te till kvällsmat. För soldater äta med deras familjer från sina kamrater, haft de vanligtvis en frukost med mjölk och bröd. en middag med kött, grönsaker, salt och bröd. och en middag av mjölk och potatis eller buljong och bröd. Måltiden var inte tilldelat för ogifta soldaterna.
Medan de föredragna typerna av kött av militära tjänstemän var nötkött och fårkött, fårkött verkar inte har utfärdats till soldaterna i övre Kanada. Istället var det sannolikt köpt privat av trupper och höll för särskilda middagar innehas av män vid tillfällen som jul, royal familjemedlem födelsedagar och slaget vid årsdagar. En soldat noterade att alltför många berömmar, som beställts av regementets befälhavare, oftast lämnat medlemmarna i röran ständigt i skuld.