Vilket budskap har den Gettysburgtalet kommunicerat till krigshärjade nationen 1863?

Att alla människor är lika. Att det finns ingen skillnad mellan man slag. Att loppet är inte annorlunda och alla är lika med varandra.
Gettysburg var ett försök av Lincoln, ett lyckat försök, att skingra de etablerade idéerna om staters suveränitet och främja idén om nationell enighet.

Lincoln, som blott preferens, såg ut som Amerikas förenta stater som en nation bildade av självständiga nationer och okrossbar. Andra hade denna uppfattning.

Statliga suveränitet tittade å på Amerikas förenta stater som ett samla oberoende nationernas gått samman i en Union som ömsesidigt gynnsamma.

Inbördeskriget, bland annat var effektivt den avgörande punkten mellan två pekar av beskådar och Lincolns synvinkel vann således att etablerade tanken att USA hade alltid varit en okrossbar unionen ett land och aldrig en opersonlig unionen i många länder.

På så sätt är det Lincoln (som var den mest inflytelserika förespråkaren för en enda nation ideologi) som är sann far till USA och inte George Washington (som var däremot en förespråkare av statens suveränitet och opersonliga unionen mellan dessa stater.)

Det var ett två minuters anförande! dess cool man!
Budskapet var att alla män är lika och det finns inte en enda droppe av skillnaden i män. Ideal är fortfarande relevant för vårt land att vi är i ett krig mellan irakierna.