Yrkesutbildning och kilometerersättning - löner skattedeklaration för 2009

Fråga:

Hej!!

Är bara om att ta min skattedeklaration med hjälp av Elsterformulares i egna händer. Jag har fyllt allt också så långt.

Nu uppstår mig frågan, huruvida jag kunde dra av inte min yrkesutbildning (linje 45) eftersom?!

Jag har gjort någon form av dubbla studier 10/2007 fram till 09/09 och få skattefria stipendium. Från oktober förra året var hittade jag på och således tillbringade tre månader i 2009. Kan jag ladda här nu med mina kostnader för yrkesutbildning (boende, catering overhead eftersom hemifrån) eller är jag under vissa begränsa och få tillbaka bara att vad jag faktiskt betalat i skatt?

Jag också varje dag (i dessa 3 månader arbete) varje dag 25km lätt spåra på arbete driven. Kan jag också på något sätt hävda att eller kanske båda första nästa år med konto?

Jag är ledsen för mina okunniga frågor, men jag egentligen ser inte så. Är allt ganska komplicerat. Tack så mycket för de snabba och kompetenta svar! :-)

Hälsningar Sascha


Svar:

Om din totala kostnader (resor, undervisning, styrelsen overhead, efter uppgörelse med stipendiet) är högre när de tog de tre månaderna, kunde förlusten på 2010 bäras fram.

Eventuellt stipendiet måste ännu inte betalas, men den här skulle behöva veta av stipendiet exakta bestämmelserna och som har betalt den.