Andelen studenter som var kvinnor var 1910?

Andelen studenter som var kvinnor var 1910?

Medan fler män än kvinnor deltog college i 1910, var det fortfarande en tid när de flesta amerikaner (ca 75%) inte deltog i college alls; faktiskt statistik visade att en majoritet i vissa delar av USA, inte fick utöver åttonde klass. Men bland antalet människor som gick på college, enligt folkräkningen 1910 ca 66% av dessa elever var män, och de återstående 34% var kvinnor.

Några kommentarer om dessa siffror: det bör noteras att många högskolor inte skulle fortfarande erkänna kvinnor i 1910, och ett antal yrken var stängda för dem. Det var också en kulturell tro att skulle förmodligen aldrig gifta sig med en kvinna som gick på college, vilket ytterligare avhållit kvinnor från examen. Det ansågs ett antingen / eller situationen för kvinnor: antingen har en karriär och vara "ogift" (en ogift kvinna) eller har en make och familj och inte arbeta utanför hemmet.

Som sagt, det var en stadig ökning av antalet kvinnor som sökte högre utbildning. I 1870, endast ca 11.000 kvinnor var inskrivna i ett college, medan 1910 den siffran stigit till mer än 100.000; inte alla graderade dock skäl nämns i föregående punkt. Och för flesta kvinnor som närvarade vid ett college i 1910, som innebar att studera i ett begränsat antal discipliner: det vanligaste var att bli en lärare, en av de få yrken som välkomnade kvinnor.