Den EG skatt tillbaka 2010

Fråga:

Jag på EK deklarationen. är en 2010 installerat sol-systemet för Heiung/vatten för en 3-familjshus full absstzbar eller endast i samband med min två hyrda lägenheter i huset. Jag har även en lägenhet.

För min egna lägenhet har jag endast skatteförmåner för hushållsutgifterna.

Räkningar om hyreslägenheter, avskrivning alla andra 100%, endast i förhållandet mellan hyrda området, dvs 67% av fakturerat värde.


Svar:

Ett system med sol du skulle som en kommersiell verksamhet Ja oftast och tillämpa (var försiktig för pensionärer!) till 100%.

Här är det bara ett alternativ eller kompletterande källa av energi för uppvärmning av huset, skulle vara att bedöma - enligt min åsikt - som en ny panna. Du beskrev korrekt lösning halv-sista meningen: 67% av fakturerat värde i reklam kostnader i bilaga V och resten av 33% du tar "allt utom material"som ett hushåll handyman services.

Det skulle vara trevligt, förresten, om du skulle kortfattat beskriver till vilken grad och-fern du delta på åtgärden modernisering hyresgästen (t.ex. rörelsekostnaderna, andel av kostnaderna för modernisering, avdrag för gammal, bevis på effektivitet, hyresgäst samtycke).