Fanns det några engelska nybyggare i Kanada mellan 1400-1600?

Engelska bosättare. Du vet inte att det kunde ha varit någon 1400 eftersom Columbus inte ens upptäcker Amerika till 1492. Den första svenska bosättningen var på sena 1500-talet på Roanoke ön i vad som nu North Carolina. Den första permanenta engelska kolonin grundades 1607 på Jamestown, Virginia. Den första bosättningen i Kanada var franska och det förblev franska tills engelsmännen erövrat det i sju år kriget (även kallad fransk-indianska kriget) i 1750's. Faktiskt ditt fel. Leif Ericson var den första personen att kolonisera Kanada i ca 1024. Med sin koloni nordisk eller vikingar. Mer input från FAQ jordbrukare:

  • Faktiskt, jag har hört funderingar av nybyggarna i området Nova Scotia omkring 1398, nästan ett århundrade före Columbus, om vad jag hör är korrekt de var tempelriddarna som flydde religiös förföljelse och använt gamla nordiska kartor för att komma dit.
  • Det finns ingen prrof av bosättningen i Nova Scotia i 1300-talet, men det finns arkeologiska bevis på nordisk invånare i North West Newfoundland, på Lans "A ängar, som nu är en nationalpark kanadensare. De var där för ett antal år till ca 1 000 år sedan.

Kan ni göra upp era sinnen!