Förlorade utdata från 2012

Fråga:

Hej din skatt kunskaper slutar.

Jag gjorde 2012 skattedeklaration för en kollega (frilans, moms - undantagna). Nu sitter jag på deklarationen för 2013 och det slog mig han själv hade köpt en bil i 2012. Han har inte gett dokumentet från mig och han var inte beaktas, tyvärr. Kan jag ta dem in i året 2013 eller vilka är möjligheterna? Om så slår jag honom NET som utgång, bara skriva summan, eller bara som en procentsats enligt Loggboken.

Tack för din hjälp Katrin


Svar:

Vad hände med de återstående frågorna?

Det fanns bilkostnader? Hur sköttes om det fanns tidigare en UTO i företagets tillgångar, så?

Är bilen till mer än 50% operativt används? eller 10-50% eller mindre än 10%.

Om bilen används operativt för mer än 50%, är det nödvändigt BEtriebsvermögen (BV). Så avskrivningen måste bokas, hela driftskostnader, och sedan en privat delar dock antingen enligt den loggbok, eller 1% kontroll.

Om mer än 50% kan företagare välja om som i ovanstående fall, eller inte företagets tillgångar bara. Då han kan sätta den operativa km med 30 CT. per kilometer som ett företag bekostnad.

Denna bestämmelse är obligatorisk användning på mindre än 10%.

Så kolla alla 2012. Om han råkade se över ämnet, kan ändras.

Om den gamla bilen i BV och säljs med vinst även en förändring kan vara övertygande, eftersom vinsten inte har angetts. Sedan skulle Abschreibungen7Ausgaben vara avdragsgill upp till beloppet av förändring genom försäljning.