Hur många atombomber har U.S. 1945?

Hur många atombomber har U.S. 1945?

I augusti 1945 hade USA fyra atombomben vapen.
Test bomben "Gadget" (MK-III "Fat Man" typ) var detonerade på "Trinity" testplats nordväst om Alamogordo, NM den 16 juli 1945 (avkastning på 20 kilotons). Strax efter detta test beslutade att upphöra med tillverkningen av MK-jag uran bomb och endast använda den redan gjort och transporteras på gång att Tinian ombord på Indianapolis, som det var mycket mindre effektivt i materialanvändningen.
Två vapen, kodnamnet för typer av bomber och inte vapen själva, var "Little Boy" (MK-jag) en uran U-235 bomb droppat på Hiroshima 06 Aug 1945 (avkastning på 18 kilotons) och "Fat Man" (MK-III) en plutonium Pu-239 bomb droppat på Nagasaki den 09 Aug 1945 (avkastning av 21 kilotons). Niigata och Kokura var två andra av 17 riktade städerna inte bombade.
En mer vapen, en MK-III plutonium bomb avslutades före den 14 augusti 1945 men när det kom till San Francisco den 18 augusti 1945 som skall flygas över Stilla havet till Tinian för användning i slutet av augusti, det var istället tillbaka till Los Alamos att bli den första atombomben i amerikanska beredskapslagret.
Tokyo ansågs aldrig en target stad sedan kejsaren och kejserliga armén och marinen hög kommandon måste överleva för att kapitulera och det hade redan varit så tungt firebombed att klassificera skador för vapen effekter studier skulle vara omöjligt.
USA hade tänkt att tillverka och montera för leverans tjugo mer MK-III typ atombomber före slutet av 1945 (tre i September, tre i oktober, sju i November, sju i December), men kapitulationen av Japan stoppat produktion och montering av ytterligare atomvapen. Minst en av de tre Hanford, WA plutonium produktion reaktorerna var avstängning för reparationer och de andra var på kraftigt minskad energiförbrukning till långsam de oförutsedda skador till deras grafit moderator på grund av neutron bestrålning. På grund av denna produktion var starkt begränsad, men det är möjligt att några ytterligare bomber byggdes 1945, men kan inte bekräftas.
I slutet av Operation Crossroads i sommaren 1946 hade USA byggt totalt nio atombomber (en MK-jag uran bomb & åtta MK-III plutonium bomber) och exploderade fem av dessa (Trinity, Hiroshima, Nagasaki, Able, Baker) lämnar endast fyra atombomber i beredskapslagret.
Studier hade redan börjat på Los Alamos före slutet av 1945 för en förbättrad plutonium bombarderar, som blev MK-4 men kom inte in i ett förråd till 1949...