Hur många länder deltar i OS i London 2012?

204 nationer eller nationella olympiska kommittéer (NOCs) deltar i OS i London 2012.

De kan betraktas som länder eller nationer bara efter att du förstår att de är faktiskt nationella olympiska kommittéer (NOCs). Eftersom länder konkurrerar inte faktiskt och det kallas korrekt deltagande nationella olympiska kommittéer eller NOCs. Host Nation Great Britain exempelvis representeras av den brittiska Olympiska föreningen (BOA), omfattar länderna i den Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland, Skottland, Wales och brittiska utomeuropeiska territorier. Vi måste räkna Storbritannien NOC som ett län eftersom idrottare är endast berättigad att tävla som en del av Storbritannien. En idrottsman från Wales och Skottland vinna inte medaljer för Wales och Skottland endast för Storbritannien NOC och kanske inte ens har haft en chans att vinna en medalj utan fördelar att vara del av värd nationens utökade idrottsman stödberättigande. Fortfarande hävdar att Skottland eller Wales vann medaljer i motsats till UK eller Storbritannien.

Vilken flagga som en idrottsman tillhör kan vara ett hett omdebatterade ämnet och olympiska kommittén försöker tillgodose både idrottare och deras land. Vissa länder eller territorier som är förtecknade i OS kan vara kontroversiellt. Hong Kong tävlar till exempel under sina egna flaggor snarare än Kina. I tidigare OS blir det ganska komplicerat när ett land ockuperades av en annan och idrottare är "skyldiga" att slutföra under flagg från ett annat land.

Årets IOK har godkänt några idrottsmän tävla som individer på London 2012 olympiska spelen. Dessa idrottare har ingen officiell anknytning till en nationell olympisk kommitté för ett visst land eller nation och kommer att tävla under "land" titeln oberoende olympiska idrottare (IOA).