Hur och varför gjorde nazisternas behandling av judarna förändringen mellan 1933 och 1945?

Hur och varför gjorde nazisternas behandling av judarna förändringen mellan 1933 och 1945?

1933: SA klokt tyskarna gå till tyska butiker, bojkott av judiska butiker av SA och tyska medborgare, lektioner i skolan började handla om hur att hata judar och hur man känner igen en. Bojkotter uppmuntrad av det privatägda papperet "Der Sturmer", arier fångade shopping i judiska butiker var fotograferade, vid namn och skam. Bränna böcker av judiska authours.
1935: "Judar inte ville" affischer spreds över hela Tyskland och på offentliga platser. Nürnberg lagar kom till handling.
1936: Judar tvingas bort från sina jobb
1938: Judarna rekommenderas för att emigrera. Kristallnatten inträffade, judar inte får hävda skador på försäkring, men tvingas betala kostnaderna för skadegörelse mot dem.
1939: 2: a världskriget började, mentalt och fysiskt handikappade gasade ihjäl.
1940: Nazistisk propagandafilm släppt för att övertyga tyskarna att hata judar, judar utanför Tyskland tvingas bära gul Davidsstjärna, judar tvingas in i gettona.
1941: Juli: Invasionen av Sovjetunionen. September: Judarna i Tyskland tvingas bära den gula stjärnan.
1942: "Slutliga lösning" omsättas i handling.

_______________________________________________________________

Bakom hur the Nazis behandlade judarna mellan åren 1933-1945, det var många händelser som hänt mellan 1920 - tidigt 30-tal när Hitler kom till makten i Tyskland.

Händelser som:

  • Tyskland förluster världskriget 1 och böter $6,6 miljoner
  • Tyskland signes Versaillesfreden
  • Wehrmact republiken stiger då faller
  • Hitler lockade viktigaste anhängare som ung, kvinna och affärsman
  • Den stora depressionen
  • Hitlers misslyckande i München Putschen
  • Hitler blir förbundskanslern i Tyskland
  • Att aktivera lagen och Nürnberg lagar infördes
  • Joseph Goebbels blir Minister för Propaganda och offentlig insikt
  • Nazisterna introducerar koncentrationslägren (som tidigare var känd som "vilda läger"
  • Nazisterna började använda rädsla och indoktrinering för att kontrollera den stora befolkningen i Tyskland på 1930-talet
  • Det finns otaliga orsaker och händelser som påverkade hur och varför nazisterna behandlade judarna på som de gjorde.

Här är en enkel förklaras info hur och varför behandlingen av judarna ändrats mellan 1933 och 1945.

Under tiden före 1933 där Hitler blir ledare för partiet, fått Hitler moral stöd av vissa områden av människor i den tyska befolkningen som ung, kvinna och affärsman. Där under 1920-talet uppsättning Hitler upp Sturm Abteilung (SA) alias Storm trupper som var mestadels fyllt upp med ex-soldater av den tyska armén.

Sedan i November 1923, Hitler började München Putschen där han inte över genom den bayerska regeringen. Till följd av detta greps han den 11 November 1923. Sedan i februari 1924, han var trialed och då var skyldig för högförräderi. Trots detta, efter sin straff vände han rättegången i en Propaganda tal, som var en framgång i att angripa den Wiemar republiken, som han anklagad för högförräderi för att underteckna fördrag av Versailles. Efter att bli dömd till fängelse för förräderi, tillbringade han sin mesta tid skriva sin dikterar självbiografi Mein Kampf (min kamp) till Rudolf Hess). I sin bok, han anges klart sina mål för nazistpartiet och hur han räknar med att göra det, som påpekade att det skulle vara att ta bort judarna och öka Tysklands bostadsyta i öst.

Mellan 1924 och 1932 började Hitler och nazistpartiet få makt på lagligt sätt genom att ange Riechstag och försöker öka antalet platser som de fick i Riechstag. Här är totalen antalet platser som nazisterna hade mellan 1924-1932.

  • 1924: 32 platser
  • 1928: 12 platser
  • 1930: 109 platser
  • 1932: 230 platser

Även under åren 1924-1926, nazistpartiet omorganiserades och de viktigaste punkterna i det var:
Propaganda: Joseph Goebbels organiserade parti Propaganda och använde affischer skillfully. Han använde också nazistiska tidningar och möten för att sprida den nazistiska ideologin. Sedan upptäcker han att deras anti-judiska meddelanden hade vädjat till de flesta arbetarklassen som resulterade i att öka antisemitisk propaganda. Partiet var det enda parten i riksdagen att köra kvällskurser att utbilda sina medlemmar i offentliga språkområdet.
Party rallyn: 1926 fanns en Nazi Rally i Weimar, Tyskland. Här därefter började mönster av militär stil parader.
SA: SA förstärktes under åren, ett sätt att detta var ett ökat antal yngre män att gå med i partiet. Vid tiden var bilden av partiet att det var mer av en betonad på disciplin och ordning organisation än en våld och hotelser.

Av 1929 tycktes Tyskland återhämtade sig efter att ha hjälp av en tysk ekonomisk politiker heter stresemann. Han dog emellertid oktober 1929 och inte långt efter den stora depressionen hänt och i Tyskland var tillbaka till Hyperinflation. Mellan åren 1929-1932, ökat stöd av nazistpartiet. Den främsta orsaken till detta, för

De huvudsakliga motståndarna för nazisterna var det kommunistiska partiet. En faktor i NSDAP valframgångar var att det hade en starkare armé än kommunisterna. På 1920-talet hade SA 400 000 brown-shirted storm troopers.

För det första SA användes i rally för att göra partiet verkar stark, organiserad, disciplinerad och pålitlig. Mitt i ekonomiska och sociala turbulensen verkade nazisterna stark nog att kontrollera oroligheter och stå upp till främmande makter. För det andra, SA användes för att piska upp hopp känslor av hopp för framtiden. Detta riktade främst unga män ad andra män med ex-militär erfarenhet. Slutligen användes Nazi Storm Troopers att störa oppositionspartier. Valen av 1920 och 1932 var våldsamma. Beväpnade och uniformerade män rev ner oppositionen affischer, skrämmas sina kandidater, bröt sig in i deras kontor och störde deras rallyn. Väljarna var också skrämmas utanför vallokalerna.

Hitler var en av anledningarna till varför människor vände sig till nazisterna. Han var galjonsfiguren. Han dök upp överallt. Han använde ett flygplan att sprida sina meddelanden i en virvelvind kampanj inför valet 1920 och 1932. Tyskarna såg honom som en man som kunde:

  • Bli en stark ledare
  • Att återförena Tyskland
  • Återupprätta lag och ordning i Tyskland, främst i sociala området
  • Ökar trycket och tvinga länder att överge Versaillesfreden
  • Göra andra nationer som Frankrike och England att behandla Tyskland ganska.

Följande år, 1933, hände varje förändring och flera evenemang som det skulle vara mycket hög konsekvenser, Förintelsen och andra världskriget 2. Två viktiga händelser som hänt av 1 man med starka och djärva idéer, de stora konsekvenserna med total död nästan 7 miljoner judar och 3,2% av världens befolkning på gång att bli dödad.

Under 1933 Hitler blir kansler 30 januari 1933, främsta anledningen var att på tiden, SA blir mer allmänt aggressiv och visade våld på gatorna i Tyskland, också, The nazistpartiet hade de flesta platser i riksdagen mil. Tysklands President på gång som var Paul Von Hindenburg trodde han kunde kontrollerade Hitler och nazistpartiet genom att göra Hitler rikskansler. I den följande månaden i februari, i Riksdagshuset sattes i brand och A holländska kommunistiska anklagades för brottet, detta gav Hitler en ursäkt att förfölja kommunisterna. Detta 4000 kommunisterna greps och de flesta dömdes till nya koncentrationslägren (vid den tiden kallades det "Vilda läger". Efter valet i mars 1933, som Hitler förlorade men endast med 5,940,866 röster. Också i mars 1933, Hitler vädjade och var framgångsrik i förbigående till Enabling Act som helt enkelt gör Hitler att göra något han vill utan att behöva passera det Reichstag. Under 1933, när de första "vilda läger" öppnade, beställde Joseph Gobbels också, att alla böcker som inte uttrycka den nazistiska ideologin. Goebbels använde också censur på filmer, radio, press och konst. Detta ledde sedan till SA rådgivning alla tyskar att gå till tyska butiker och till bojkott alla judiska affärer. Denna de första stora offentliga förföljelserna mot judarna sedan den sent 1910 / tidiga 1920-talet.

Sen juni 1934 hände en stor händelse som skulle påverka hur Nazityskland verkade vara, det kallades natten av den långa knivar (inte att förväxlas med 1938 Kristallnact). Denna händelse var planerad av Hitler och hans nya kropp vakt SchutzStaffel "Skydd Squad" aka SS, där Hitler och grupp av beväpnade SS vakter stormade en bayersk Resort där ledare för Säkerhetsassociationen och 100 andra fick höra att vara där. Under de kommande dagarna alla av dem greps och ledare för SA dödades den 2: a juli 1934.

I augusti 1934, Paul Von Hindenburg dog och Hitler förklarade sig själv som Fuhrer (ledare) i Tyskland. Som en ultimata resultat av detta Hitler gjorde Tyskland till en Nazi parti diktatur stat och gjorde alla SA, SS och tyska armén personliga att göra en solid ed till Hitler. Även började Hitler sen göra lagar som tvingade judarna av arbetstillfällen och till slut sa att nr judarna har rätt till utbildning i Tyskland.

1935 var alla judar i Tyskland nu "Stateless" människor, för under 1935, Hitler och Goebbels beställde affischer som säger "No judar tillåtet". Detta ökade sedan numrerar av arbetslös judar. Under 1935 var tyskarna också uppmuntras att använda judiska läkare och advokater. Judiska statstjänstemän, lärare och de anställda av massmedia var sparken. Medlemmar av SA pressa folk att inte köpa varor som produceras av judiska företag. Till exempel, var Ullstein pressen, den största utgivaren av tidningar, böcker och tidningar i Tyskland, tvungen att sälja företaget till NSDAPEN 1934 efter åtgärder av SA hade gjort det omöjligt för dem att göra en vinst.
Många judiska människor som inte längre kunde försörja sig lämnat landet. Antalet judar emigrera ökade efter bortgången av Nürnberg lagarna om medborgarskap och ras 1935. Enligt denna nya lag kunde judar inte längre vara medborgare i Tyskland. Det gjordes också olagligt för judar att gifta sig arier. Också som anges i Nürnberg lagar:

  • Icke judar och judiska folket kan inte vara gift eller ha någon form av sexuella attraktioner
  • Judiska arbetsgivarens tilläts inte anställa någon kvinnlig tysk som är under 45 år
  • Judarna fick inte Visa Reich Nation flagga eller landets färger (vitt, svart och röd)
  • Judarna hade inga rättigheter att vara medborgare i Tyskland

Vid 1936, andra lagar infördes tvingade resten av judarna av 99% där arbetstillfällen och ersattes av arbetslösa tyskar som behövs för arbetet. Den främsta orsaken till detta var att Hitler införde den 4 årsplan som innebar att Hitler hade 4 år innan han hyvling för att invadera Polen.

I 1938 tvingades judar slutligen ur alla professorer jobb som läkare och advokater. November 1938 förändrats behandling av judarna dramatiskt eftersom i November 1938, The SA och tyska medborgare bojkottade alla judiska affärer, företag och synagogor. Den totala skadan var 815 judiska butiker förstördes, 191 synagogor sätta på eld, 76 synagogor Demolished, 91 judar dödades och 20 000 judar arresterades. Alla arresterade judar var skickades till koncentrationslägren och mest dog inom 3 veckor. Tillsammans med den judiska gemenskapen fick böta 1 miljard Reichmarks = $400 miljoner eller £250 miljoner.

Av de tidiga delarna av 1939, fogade Tyskland med Österrike och Hitler var redo för ett krig men av januari 1939, alla judar var officiellt inte högt för att äga några affärer eller företag, om de försökte, skulle de dömas till koncentrationslägren. Efter invaderar och framgångsrikt ockuperar Polen inom 2 veckor första gettona öppnade omedelbart och Tyskland började sända av minoriteternas till koncentrationsläger och gettona.

I slutet av 1940, Tyskland invaderade och framgångsrikt erövrat Baltikum och ockuperade större delen av Europa på västfronten förutom neutrala stater och allierade Storbritannien. Också då minst 100.000 har mördats och flera koncentrationsläger som Auschwitz, Gross-Rosen och Westerbork öppnade.

Under 1941, när Tyskland invaderade Sovjetunionen och elite SS grupp kallas SS-Einstatzgruppen lett av 4 SS personliga heter SS-Brigadefuhrer Stahlecker, SS Brigadefuhrer Nebe, SS-Gruppenfuhrer Rasch och SS-Gruppenfuhrer Ohlendorf, de allerade avrundat judarna och skickade dem av främst Cattlewagens till koncentrationsläger och getton. Också, i slutet av 1941, SS-Obergruppen Fuhrer Heydrich gjorde ett förslag i en plan som skulle innebära runda upp alla judarna i Nazi ockuperade terratories och skicka dem till koncentrationslägren dödas i masstal (det skulle snart av tjänsteman i 3 månader vid Wansee konferens "den slutgiltiga lösningen"). Sedan slutet av 1941, ca 1,25 miljoner judar har redan mördats, främst under 1941

Den januari 1942, 15 topp Senior SS ledarna möttes vid Wannsee, Berlin och gasdirektivet sätt hantera judefrågan och den slutgiltiga lösningen tillkännagavs vilket innebär att samlas runt ups av judar och skicka dem till förintelse och dödsläger som Chelmno, Sobibor, Majdanek och Auschwitz Birkenau. Sedan januari 1942-sena 1944/tidig 1945 var en annan 5,5 miljoner judarna dödade, de flesta av dem var i utrotningen och dödsläger Auschwitz och Treblinka.

Sammantaget var skälen varför nazisterna behandling av judarna förändrats:

  • Hitler fick makten över Tyskland (2: a högsta makt)
  • Tysklands president dog vilket innebar, som lagligt, Hitler skulle bli Fuhrer Tyskland.
  • Många mitten och arbetarklassen inklusive unga trodde på den nazistiska ideologin på att det innebär med en stor grupp människor (judarna) som syndabockar för alla Tysklands problem inklusive stora depressionen, Versaillesfreden och Hyperinflation.
  • Hitler var en kraftfull och känsloladdad offentlig talare som uttryckt hur han kände och anser han att hans publik.
  • De våldsamma och aggressiva åtgärder som vidtas av SA och SS tvingade de flesta människor inte att motsätta sig nazisterna, särskilt när koncentrationslägren infördes. Detta innebar att Hitler och nazisterna kunde göra vad någonsin det vill göra med människor eftersom ingen skulle inte få innebära och allierade ville inte få innebära bara inlägga en annan kriget brutit ut.
  • Hitler hade inga problem gömmer sig hans idéer, som hela världen var distraherad av andra världskriget 2. De utländska makterna var långt mer bekymrad med Hitlers utrikespolitik än sin rasistiska politik.

Observera: Dessa uppgifter var inte kopieras, det är baserade o min kunskap, jag kopierade bara i siffror och datum. Lite info var från andra platser men jag redigerade det i mina egna ord.