Hur ofta kollar du oljenivån i en vectra 20 DTI 2002?

Denna motor har lite av ett rykte som en olja användare, även om vi har samma i en Zafira och det behöver aldrig topping upp mellan halv årliga förändringar. För säkerhet, bör nivån kontrolleras varje vecka eller varje 300 miles.
Svara alla ägare manualer, för alla bilar som jag någonsin sett, alltid föreslå "weekly".
Anledningen till detta är enkel. Om bilen utvecklar ett oljeläckage, kommer du hitta högst 7 dagar efter läckan startar.
Ur en praktisk synvinkel, om det är en ny bil till, start varje vecka, och sedan en gång få du en känsla om hur mycket olja bilen använder (eller inte använder) justera tidsskalan.
En godtagbar oljeförbrukningen för en Vauxhall, enligt Vauxhall UK (så man har sagt, ta det inte som fakta), är ungefär 0,5 L per 1000Miles. Med ett serviceintervall på 20.000 mil är det lätt att se att en bil kan använda 10L olja mellan tjänster. När motorn håller bara om ~4.5L, kan du köra ur oljekälla innan tjänsten beräknas.
Som en parentes är det också ganska vanligt att gå ett helt år och behöver inte toppa alls. Min Astra använder inte en droppe, och det är 10 år gammal. :)