Hur USA och Japan förbindelserna gräddfil till den grad att japan attacken Pearl Harbor 1941?

Först svara: Japan var under kontroll av militarister som ville göra Japan dominerande nationen i Asien. Som en del av detta invaderade de Manchuriet i 1931 och Kina 1937. USA försökte diplomatiska påtryckningar och handel embargon för att övertyga den japanska att lämna Kina, men målen av USA och Japan var oförenliga. Japan har ingen källa av olja och när USA embargon olja försäljningen till Japan hade de bara en 18-månaders leverans å. Således var det antingen ge upp sina drömmar om erövring och lämna Kina, eller hitta en annan källa av olja. Japan trodde att anfalla Pearl Harbor skulle få stöd av både Tyskland och Italien.
Andra svar: det första svaret är korrekt. Här är mer förklaring.
Förenta staterna & Japan var i förhandlingarna i Washington, DC (som började i augusti 1941), innan den japanska attacken den 7 December 1941 i Förenta staterna på Hawaii (inkl. Pearl Harbor), Filippinerna, Guam & Wake ön. Samtidigt som den japanska attacken mot USA anföll japanerna den brittiska (på Singapore, Malaysia, Hong Kong & Borneo) och senare holländska i Asien.
Dessa förhandlingar berörda den japanska militären brutala angrepp mot Kina och den resulterande oss sanktioner vidtas på handel med Japan. Den japanska diplomatiska position förändrades aldrig för krävande att USA accepterar japanska erövringen av Kina och att Förenta staterna inte bör blanda sig i japanska militära aktioner. Japanska ville ekonomiska sanktioner mot dem, lyfte av Förenta staterna, men erbjuds ingenting för det. Förhandlingarna var dömt att misslyckas, förutom att en liten grupp av missriktad intellektuella (amerikanska präster & några japanska affärsintressen) som falskt & vilseledande uppgifter (om japanska diplomatiska positioner) som leder till falska förhoppningar i en diplomatisk kompromiss. År 1941, åtog sig den japanska regeringen i hemlighet att använda förhandlingarna som en avledande manöver, medan du förbereder & planering för krig mot den Förenta staternas, Förenade kungariket & samväldet, och Nederländerna. Även de japanska förhandlarna i Washington, DC fick inte veta av meningslöshet i deras ansträngningar.
Främsta orsaken till den japanska attacken mot USA: den japanska armén vårdslös besatthet av deras pågående brutal erövring av Kina. USA hade tagit diplomatiska och ekonomiska åtgärder mot Japan i flera år att övertyga (eller tvinga) japanerna att avsluta deras krig erövring i Asien. Den japanska armén kontrollerade faktiskt den japanska regeringen sedan början av 1930-talet. Den japanska armén vägrade till slut dess kriga av erövring & extrem brutalitet i Kina.
Utanför Kina hade den japanska armén planer på att dra nytta av svagheten av brittiska, franska, holländska & Sovjetunionen i Asien på grund av Hitlers erövringar i Europa. Japanska ville vara fria från amerikanska inblandning, och skapa en stor Asian empire skulle har så småningom med Kina, östra Sibirien, Mongoliet, Korea, Formosa, Indo-China, Thailand, Burma, Malaysia, Indonesien, Borneo, Sumatra, Java, Filippinerna, Guam, Wake Island, & nya Guinea; och möjligen Indien.
Den japanska militären tyckte att det bästa sättet att hålla Förenta staterna från att blanda sig i sina planer i Asien, var att leverera en överraskande attack på olika amerikanska baser i hela Stilla havet för att göra så mycket skada USA: S militära förmåga i Stilla havet. Vid Pearl Harbor avsedda de att sjunka så många slagskepp, kryssare & hangarfartyg som möjligt. På Manila avsedda de att uppföljning med invasionen och erövringen av Filippinerna. På Wake Island avsedda de att gripa ön. Japanerna anföll även baserna, fartyg & trupper i det brittiska Imperieorden. Allt detta syftade till att förmå Förenta staterna & Storbritannien att förhandla fram en lösning som ger den japanska mest i västra Stilla havet territorier, och större delen av Asien. De hoppades att US & Storbritannien inte vill slåss en långvarig & kostsamma kriget i Asien att befria vad territorium japanska kunde fånga under de första sex månaderna av kriget.