Motiverades Japan i att angripa USA vid Pearl Harbor den 7 December 1941?

USA hade, med fördrag av Versailles (som bildades efter WWI att försöka se till att det var aldrig en upprepning av första världskriget), sett till att Japan var tittade ner som underlägsna eftersom det var en liten asiatisk nation.
De hade velat få mer mark, så de behövde inte är starkt beroende av import av olja, vete och sådana från andra länder. I stället fick de några öar i Stilla havet.
Den mark som de fått för sin tjänst i första världskriget rasande japansk folk och regering som det var injust och rasistiska.
De hade under diskussionerna försökt att inkludera en klausul om jämlikhet mellan raserna, men Amerika lyckades hålla som händer.
De behövde allierade och mark, och Amerika var inte självklart att vara en allierad så de såg till Tyskland och Italien.
Den vita rasen fortfarande kändes bättre än asiater och afrikaner och behandlade dem som sådana.
Sedan oss fartyg seglade in Tokyo hamnen och tvingade dem att öppna för handel 1853 de snart förändrat deras sätt att leva, kopiera det europeiska sättet för deras sätt att dom, armén och andra saker. Inte bara hade de har en 60% arbetslöshet, det fanns många svältar grund av inte kunna importera tillräckligt med mat för att stödja befolkningen. När den stora depressionen drabbade 1929, det fanns miljoner fler japanska som föll i arbetslöshet. Folk började leta hjälp i stället för till de svaga tjänstemän mot militären så japan 1931, invaderade Manchuriet, Kina.
USA svarade genom att inte exportera så mycket olja och frysa japanska tillgångar som "Straff". FN beslutade att inte har något att göra med det som det var bara en annan asiatisk krig.
Japan hade då möjlighet att dra ur Manchuriet eller fortsätta. de beslutade att fortsätta eftersom det är människans natur att inte slås med hot och skador utan att slå tillbaka. De föreställde också japan för att vara en stark nation. De fortsatte sin invasion av Kina längs kusten, döda miljoner kineser.
USA svarade på detta genom att helt skära av all olja export till Japan, frysa alla tillgångar och uppmuntra andra länder att göra detsamma. USA har framgångsrikt stött Japan mot en vägg. Pride, som i alla människor, var stark och de skulle inte tillbaka ner på grund av USA som hade ingen verksamhet i deras angelägenheter. De var rasande och om något, USA har resulterat i att hetsa deras beslutsamhet att fortsätta invaderar Kina.
Japan var, och fortfarande är en stolt nation så igen, de hade möjlighet att säkerhetskopiera utanför kriget efter 4 år av krig, kostnader och män och att vara en mycket sämre ut än när de började eller tey kunde fortsätta, sannolikt förbättra levnadsvillkoren för den japanska befolkningen.
Japan, som de flesta av de asiatiska länderna, ville bli av med Europeiska ockupationen i Asien.
Den amerikanska flottan flyttade sin bas till Hawaii, Pearl Harbor, utbud av japansk bombplan hyvlar och i intervallet för USA att attackera Japan.
Japansk tog detta som ett hot och beslutade, efter allt lidande och förlust USA hade orsakat dem, de bör slår USA så den amerikanska dosent strike Japan.
resultatet av detta, bombningen av pearl harbour.
Som jag ser det, dess som USA mobbning lilla ungen bara för att finna att den lilla ungen kunde bita tillbaka.
Det har föreslagits att den Amerikanske presidenten av tiden visste om attacken innan det uppstod men bara använde det som ett sätt att öka populariteten för kriga... vem vet vad som verkligen hände
Ett annat svar:
Ja och nej.
USA hade målat Japan i ett hörn av sitt embargo på olja och stål på grund av Japans "johnny-come-sen" i sökandet efter kolonier (Kina) mycket som den västra överheten hade efter WW-1.
Japans brutala invasion av Kina, och våra varningar mot det med embargot, verkade ha varit droppen för Japan.
Beviljas, allt de hade att göra var att dra sig ur Kina, levande fredligt, och sitta still och embargot skulle förmodligen har sjunkit.
Ahhh... men -ära - är allt i Asien, och att förlora ansiktet är inte mycket hedrande. Japan var som en puma i ett litet rum, och kände att det hade inget annat val än att stike på USA.
Det kändes om det skulle kunna expandera och skapa ett imperium av berikade öar, när USA återvinns, Japan skulle vara för stark för USA att göra något åt saken.
Ihåg... vid denna tid, U.S.-Frankrike-Storbritannien-DUTCH, alla hade någon form av fastighetsbildningen i Asien, Japan gjorde inte. Det var en slags Asien för ASIATER typen av känslor.
de fick det dåliga!