Nackdelen med pension rättigheter justeringen före den 1 September 2009?

Fråga:

Pension rättigheter justeringen utfördes under min skilsmässa 2005. Både jag och mitt ex hade / har rätt till pension, enligt den rättsliga situationen vid tiden var motiverade för mig särskilt pensionsrättigheter, dvs skulle jag få pension och pension senare. Jag får ändå på grund av invaliditetspension. Av den nya regimen tillskrivs bosättningar av utbudet nu "pensionskonto" den person som har rätt till ersättning. Mina frågor: är detta nya system för dem som har rätt till ersättning förbättring, till exempel eftersom han har att betala det ingen KV? Eller finns det andra fördelar, som här är ekonomiskt mer fördelaktigt och du skulle missgynnas av avsaknaden därav till September 2009 "Balanserad"? Tack för så många svar ;-) Sabran


Svar:

I ditt fall vore den nya maktbalansen fördelaktigt, eftersom det skulle påverka direkt mängden skall invalidpensionen.

Nu är det så att du får bara din egen pension och att uppnå härska av ålderdom pension pensionen från pension rättigheter justeringen i tillägg.

Jag förstår inte vad har att göra med sjukförsäkring, nu.

I mitt svar antog jag du får nu inget underhåll.

En underhåll betalning (upp till uppnåendet av ålderspension) kan vara billigare beroende på situationen.

Enligt det nya systemet, skulle det vara att du hade att förfoga över hälften av de pensionsrättigheter som du har förvärvat under äktenskapet, att ditt ex och han kommer att få hälften av sin men.

Det kan därför vara att du bättre få bort med de gamla reglerna.