Presidenter sedan 1970?

Presidenter sedan 1970?

Tja, var Richard Nixon President 1970, har invigts i januari 1969. Han övervakade Amerikanskt tillbakadragande från Vietnam, var i tjänst under Apollo månlandningar och restaurerade amerikanska förbindelserna med Kina, men var indragen i den Watergate skandal från 1972 som tvingade honom att avgå i augusti ' 74.
Han efterträddes av sin Vice President Gerald Ford, som blev aldrig vald i sin egen rätt, som fungerar som en "vaktmästare" President från ' 74 till ' 76 innan han förlorade valet 1976 att Jimmy Carter. Carter förlorade valet ' 79 till Ronald Reagan, som tjänade hans maximalt två termer i office innan hans vicepresident George Bush Snr. vann valet 1988.

Bush var i tjänst under kommunismens fall i Östeuropa, det första Gulfkriget och avsluta av den sovjetiska unionen, men var skulden för misskötsel ekonomiska depressionen i början av 1990, att förlora valet 1992 till demokraten Bill Clinton, som hade vunnit stöd av många moderata republikaner genom att flytta sitt parti till höger och släppa motstånd mot dödsstraffet.

Clinton var i tjänst under större delen av 1990-talet, presiderade över utvidgningen av NATO att omfamna tidigare östblocket länder och sysselsätter Madleine Albright som den första kvinnliga utrikesministern, även om hans andra mandatperiod var dras med oanständigt avslöjanden om en affär han hade med unga Vita huset aide Monica Lewinski.

Han efterträddes i kontoret av George W. Bush, son till George Bush Snr., även om detta var en kontroversiell vinna orsakas av rättegången mot ett nytt 'hålkort' system för rösträtt som vissa hävdade aktiverade Bush att fuska sig till seger. George W. Bush har gått ner i historien som en av USA: s mest hatade, impopulära presidenter-den före detta guvernör i Texas, han använde över dödsstraffet det och var i office under World Trade Center terroristattackerna den 11 September 2001, vilket resulterade i honom lanserar Irakkriget (även fastän det fanns inga bevis för att Irak var bakom attackerna). Detta krig såg mycket kränkningar av mänskliga rättigheter av amerikanska trupper i Irak, och skapade en enorm antiamerikanska motreaktion i världen, även från några av USA: s närmaste allierade som Storbritannien.
Skamsen och generad över sin nations växande rykte som en global översittare, den amerikanska offentliga valda Barack Obama till kontor i November 2008, färgade först människan någonsin att bli USA: S President.

SÅ, det har varit:

1970 - ' 74 Richard Nixon (republikan)
1974 - 77 Gerald Ford (republikan)
1977 - ' 81 jimmy Carter (demokrat)
1981 - 89 Ronald Reagan (republikan)
1989 - ' 93 George Bush Snr. (republikan)
1993-2001 Bill Clinton (demokrat)
2001 - ' 08 George W. Bush (republikan
2008 - närvarande Barack Obama (demokrat)