Uni borgensman: råvaror (2017)

Fråga:

Hej har jag experter, eftersom medel köra denna 4 år och vet inte för att göra vad. Egentligen skulle jag vilja sälja denna sak, kan uppskatta men dåligt om jag mig inte värre stod i tidig försäljning, som om inte jag. Vad är din åsikt om denna fond, vad skulle du göra? Tack för bra inlägg!


Svar:

Jag garanterar inte allmänt medel. Här en kostar 4% inledande avgift och 2% inlösen rabatt på förtida försäljning. Det fanns sex olika swappar på Rohstoffbaskets i fonden med senaste årsrapport. De ofarliga privata investerarna har så ett kapital åtagande från September 2017, för tidig återgång kostnader och ingen aning vad verkligen är investerat. Fondens NAV på strax under 100 euro är bara under garantin. Om du har fyra år, då 8% inflation och 4% via abonnemangsavgift är redan nu om förlorade, dvs 12% förlust finns om förfallodag som nu skulle vara. 20% förlust när utlöses av garanti (100 euro) är totalt så inom fyra år.

Fonden LU0383797551 kör någonstans i mitten, alltså inte berusande, ännu allt för hemskt. Bör det finnas en återhämtning på råvarumarknaderna, denna fond kommer att gynna - detta är emellertid också varje mer kända råvaruindex.

Om jag hade dessa fonder i portföljen, jag vill avveckla det och utbyte för aktiefonder av eller balanserad medel. Du kommer att få om du tror att FON dsbis 2017, kan ingen säga idag. Möjligheterna tycks vara högre men på andra investeringar.