Vad betyder ett antal vita blodkroppar i någon med leukemi om det normala intervallet är tänkt att vara 7000?

Ett antal vita blodkroppar (WBC eller WBC Count) används till att bestämma den scenen och/eller typ av cancer (vanligtvis leukemi) som behandlas hos en patient. Min väns son har akut myeloisk leukemi och har haft en blod cell sammanräkning över 200.000 på mer än ett tillfälle, 150.000 räkna bara några månader tillbaka. Normalområdet handlar om 4-10, 000. Över det kan innebära en bakteriell infektion, det betyder inte att du har cancerceller i kroppen. Om en läkare har beställt en annan WBC efter att du har redan blivit diagnostiserad med leukemi och/eller efter en cytostatikabehandling. sedan han kontroll för att se om kemikalierna som hade någon effekt på cancercellerna. Om inte, så mer kemoterapi och/eller benmärgstransplantation kommer att göras. Experimental droger är en möjlighet, liksom hårda kombinationer av kemikalier.

Antalet vita blodkroppar är en bestämning av möjligheten för immunförsvaret att bekämpa infektioner. Personer med mycket låg vit räknas är susceptable till sjukdom gröt lättare än personer med normal räknas. Mycket höga räkningar kan indiocate en pågående infektion i kroppen eller leukemiska villkor. De flesta leukemipatienter har en minskning i vit räknas. De skadade stamceller som orsakar leukemi producerar inte den korrekta anamounts för dessa viktiga celler.
Trötthet som i mononukleos är orsaken av för många vita blodkroppar men Mono är gernerally godartade och försvinner efter vila. Det är orsaken av Epstein - Barr-virus och i de flesta fall, EB viruset går bort i några år av indraget av Mono.