Vad kontroversiella internationella cricket händelse inträffade 1981?

Vad kontroversiella internationella cricket händelse inträffade 1981?

När man kommer över denna fråga tänkte jag genast 1981 Benson & häckar World Series Cup.

Sammanhanget till denna speciella händelse var vad som gjorde incidenten ännu mer ökända; Australien och Nya Zeeland var en styck i serien efter den första matchen hade vunnits av nya Zeeland, endast för Australien att studsa tillbaka i andra. Detta var den tredje matchen i serien, med en annan två mer att spela (gör det fem totalt). Det tredje spelet hade nått ett spännande klimax, med Bruce Edgar Nya Zeeland ha batted väl för att göra en obesegrad 102 och leda vägen till vad kunde ha varit en av de mest minnesvärda matcherna genom tiderna. Detta var tänkt att vara så, men inte i idealen sättet.

Det var den sista bollen av Nya Zeelands Innings, och de behövde sex att knyta matchen (de var närvarande på 8/229 i motsats till Australiens 4/235). Brian McKechnie (Nya Zeelands nummer 10 batsmen) var i strejk. För att göra en sex "omöjliga", instruerade Greg Chappell yngre bror Trevor att rulla bollen längs planen. McKechnie ens om inte att gå för sex, och trots australierna vinna, de var utbuad och hånade från marken.

Många före detta professionella cricket spelare och kommentatorer gjort hårda kommentarer om situationen, och med rätta. Richie Benaud sa det var "en av de värsta saker jag någonsin sett på ett cricket fält", och Nya Zeelands premiärminister Robert Muldoon citerade "den äckligaste händelse jag minns i cricket historia".

Vad Greg Chappell berättade sin yngre bror Trevor att göra var laglig, ännu helt mot sportsmannaanda och jämställdhet.

I relaterade länkar är avsnitt match styrkortet (cricinfo) och en wikipedia-artikel.

Hoppas detta hjälpte.