Vad påstår Harold Hardrada behövde tronen 1066?

Harold Haradrada var en kung, eftersom han var släkt med kung Cnut och sönerna, det gav honom rätt att invadera. Han trodde han hade rightfull fordran på grund av och avtalet mellan tidigare kungar av England och Danmark. Harold hade rest runt i Europa som en hård warior och ville ta över England med våld. Earl Tosting hade varit förvisad från Englan och ville hjälpa Harold Hardrada men han var Harold Godwins bror. Harold och William planerade båda att invadera söder. Harold var släkt med skandinaviska kungar. Harold styrde Norge med sin brorson mangus, 1042.

Harold trodde han skulle vara kung eftersom han var en hård Viking krigare. Harold var kung av Norge. Hans förfäder hade varit kungar av England så han kände att han hade rätt att vara kung också. Han hade ett löfte att hans familj hävdade att styra England. Han hade hoppats att sitt rykte som en hård kämpe skulle räcka till England för att vara sin egen.

Harald III. hardhradi kung av Norge (1015-1066) inte anspråk på den engelska tronen men den Danelag som var bostaden territorium danskarna i England.

Han trodde han skulle vara kung eftersom han var en god soldat, rika, pålitlig och var släkt med andra tidigare kungar.

Hans farfars far var kung Canut, och hans förfäder var alla mycket kraftfull earls och hertigar.

För att vara mer på djupet, hans systerson Magnus lovade tronen av en av nordiska kungar, Hardeknut, som kom före Edward, men Magnus gick inte att ta detta erbjudande när kungen dog, eftersom han var upptagen tar över Danmark. Magnus dog, Harald Hardrada kom till makten, och bestämde mig för att dra nytta av löftet till sin brorson.