Vad var oddsen inför valet av President Obama att bli omvald 2012?

Det fanns inget säkert sätt att förutsäga hur människor skulle rösta inför valet. Det fanns många opinionsundersökningar och beräkningsmetoder, men tills rösterna räknades, många människor väntade fortfarande en vinst av tidigare guvernör Romney och rapporter var att många av guvernör Romneys finansiella kampanj anhängare togs helt på sängen av slutresultatet av valet. Röstningen var en mycket inkonsekvent prognos i detta lopp.

Under de sista veckorna av valförfarandet, valurnorna varierade kraftigt, med vissa visar Mr Romney framåt av så många som 5 poäng, och andra visar en tight race med President Obama något i täten. Andra undersökningar visade President med en ganska betydande leda. Röstningen i strid-mark stater, som Ohio, visade genomgående presidenten med ett litet försprång.

Det fanns andra typer av prognoser, till exempel handel på Intrade (en global prognos marknaden). Detta visade att President Obama hade en mycket bra chans. Han noterades i oktober 2012 med en 73,7% sannolikhet att vinna, och denna metod för prognos fortsatte att stödja sin seger i resten av kampanjen med endast enstaka tillfälliga svängningar.

När valet hade inträffat, det visade sig att den mest exakta förutsägelser kom från den politiska reportern, Nate Silver, vars "538 blogg" kan hittas på New York Times webbplats (se länk under relaterade länkar). Hans förutsägelse att President Obama skulle vinna omval var korrekt, liksom hans förutsägelse av den seger. Han var också rätt om de specifika slag-mark stater som skulle stödja president. Han hade skapat ett komplext system av prognos som visade sig vara en mycket noggrann metod i denna ansökan.

Obs:

Intrade webbplatsen är världens ledande stock-handel stil marknaden kallas en "beslut marknad" (eller "prognos marknaden"). Under säsongen 2012 handel marknaden"" sannolikheten för olika människor att vara nästa president, på samma sätt människor handla aktier. Samtidigt absolut inte en garanti för riktigheten, det visat sig vara ett bra sätt att se hur människor som faktiskt var villiga att satsa sina pengar på ett resultat (i stället för att svara på enkäter, som kan vara sned i lydelsen av frågorna), förutspådde som nästa ordförande skulle vara. Det finns pågående affärer i mer politiska tävlingar och andra typer av prognoser på webbplatsen (se länk under relaterade länkar).