2005 Chevy 3500 brukar slå över förra veckan försökte starta ville inte så jag hoppade stilla nej gå kvar över natten startade upp ingen hoppa 4 dagar senare nej gå försökte hoppa stilla nej gå med byglar på visar 14 vol?

En hel del möjligheter här. Du lämnade mycket av området för misstag för mig, men kan slå några grunderna ändå.
Testa en batterier spänning samtidigt som hoppade är mycket felaktiga och 14 volt är ännu mer så häpnadsväckande. När du kör, idealy ett fordon ska Visa 12 volt, när försöker starta ett batteri normalt registrerar på en voltmeter i fordonet på 13,8 volt.
Varför startar inte bilen. Ta din batteriet ur lastbilen, ta ut det i 12 till 24 timmar i en 12 volts-underhållsladdning (2 till 10 amp). Vänta 2 dagar sedan lägga tillbaka det i lastbil och försöka starta den (eller få en amp läsning med en multimeter).
Om batteriet är bra, tid för att titta på din generator. Är din generator laddar ditt batteri. Detta bör ha varit uppenbart när du äntligen fick det började, men om inte, låt det kör en stund med lampor och fläkt fläkt och A/C går. Om generatorn är dåligt i en 2005 (detta inte kanske fungerar i modeller från 70-talet och före), din lastbil dör innan till long.
Om inte dessa två saker jag anser att det är dags för dig att anförtro det i händerna på en kvalificerad GM tekniker. Du kan få till något som bör läsas av sina datorer.
BTW, när du tar bort batteriet, kan du förlora några koder lastbilen rädda för att viska i ditt öra på generalagenten under diagnostiken.
Lycka till du.  IJDGene Welker,
Som i ovanstående svar är det sant att spänning kontrollen inte är korrekt med en bygel på det eller en laddare. Kontrollera batteriet med jordkabeln bort. Om den läser 13,2 volt, det är precis vad den skulle läsa. En bra 12 volts batteriet laddas upp till 2,2 volt DC per cell. Ett 12 volts batteri har 6 celler. Så, 2,2 volt X 6 celler = 13,2 volt dc. Nu, om motorn inte startar fortfarande, det låter som ett par andra möjligheter. Antingen magnetventilen är dåligt i startmotorn eller motorn är inlåst. Kontrollera att tändningen är avstängd. Ta tag i surpentine bältet & sätta vissa spänningar på den samtidigt som du drar på bältet. Om motorn inte är låst, bör du kunna flytta vevaxel genom att göra detta. Om du kan tänka det här är det, sedan dra plug kablar och etiketten kablarna för vad pluggar de går på. Ta sedan bort alla 8 tändstift. Med de kontakter som tagits bort, du har tagit bort alla komprimering mellan toppen av kolvarna och botten av huvuden och ventiler. Nu försöka vända motorn för hand. Motorn ska vända relativt lätt. Om det inte, så har du några stora skador i motorn. Om det vänder över, så är mycket OK. Sätta pluggarna tillbaka i & lägga igen plug kablar. Nästa kolla batterianslutningarna & Kontrollera kabelanslutningarna är rena och tight. Om startmotorn klicksna samtidigt som du vrider tändningen till start, men motorn inte blir över, skulle sedan jag kolla in startmotorn eller wire kopplingar på startmotorn själv.
Lycka till!!!