Brådskande fråga om Beareitung deklarationen 2013

Fråga:

Jag hade lämnat in mina dokument för Steuererkläung på tax office mitten av mars. För två veckor sedan finanskontor med mig hade kallas och talas på band och parallellt ett brev skicka mig uppgift saknas eller är oklart. Jag ringde så var det frågade per telefon att klargöra hela men jag allt i skrift. Som jag väntar nu redan 14 veckor på skatteutgifterna, frågade jag om jag lämnar den saknas indikationen hur länge behandlingen skulle ta mer. Du lovade jag att så långt som allt skulle vara klar om mitt skrivande där, operationen skulle vara omedelbart beareitet. Som sagt, nu den också är igen för två veckor sedan och jag fortfarande inte har hört från IRS. Varken skatteutgifterna har skickats till mig fortfarande en feedback om det är med dokument i ordning. De senaste åren har jag alltid 14 dagar före beslut tillbaka ett brev med de inlämnade dokumenten av Skatteverket. Inte ännu, men så är fallet, jag fick dokument så långt tillbaka. Jag vet att bruken på skattekontoret slipa mycket långsamt, men när allt är gjort, varför gör det eftersom fortfarande så länge? Eller kan det vara att jag igen 14 veckor måste vänta på grund av den saknade informationen tills jag får skatteutgifterna? Någon har liknande erfarenheter med Finanzamtgemacht om uppgifter har lämnats in, hur länge behandlingen? Tack för era svar.


Svar:

Mitten av mars till i dag är knappt fyra månader, dvs detta är inte så ovanligt. Med mig, feedback ta månader upp till anmälan också vanligtvis 3-4. Jag har mindre frågor, med mig är det en protest sedan snarare min vid mottagandet av anmälan, som igen 2-6 veckor fram till den faktiska förändringen.

Undersökningar är inte heller ovanligt, men bör du vara försiktig här och inte för mycket Babbel. Du bör begränsa frågorna kortfattat på väsentligen och undrar vad blir följden av svar. Det kan vara att en harmlös fråga att klargöra så eller en fråga, vars svara beslutar till exempel om erkännande av betydande skatteavdrag.

När det gäller väntetiden: om deklarationen har redigerats nu eller kommer, då det sista steget är egentligen ganska kort för att slutföra behandlingen. Detta blir förmodligen ingen ytterligare 14 veckor. Sannolikt få tillbaka en vecka efter separat förse dokumenten redan och två veckor på beslutet.