Dubbelbeskattning av ausl.thesauerierenden medel vid köpet före 2009?

Fråga:

Hej

dividendinkomster utländska tillväxt fonder måste beskattas varje år, tidigare år utdelning-motsvarande inkomster beskattas igen med försäljning av fonden.

Att undvika denna dubbelbeskattning, måste du Visa i inkomstdeklarationen att du redan har beskattas utdelning-motsvarande resultat från tidigare år.

Detta gäller även för utländska tillväxt fonder som köpts före den.? Eller bara den samma direktavkastning nått i åren av försäljningen är skattepliktig i det här fallet på försäljning av fonden?

Tack för expertsvar i förväg!

Många hälsningar

Hopfau


Svar:

Utdelningar från gamla lager är också beskattas som utdelning från ny materiel sedan införandet av den platt skatten. De var så, redan före införandet av den platt skatten.

Inte att beskatta vinster från gamla lager positioner. Du kan använda dessa skattefria.

Härav följer för beskattning av utländska tillväxt fonder beskattas utan övervägande av gamla lager eller inte denna försäljning med ackumulerade utdelning-motsvarande inkomst. Om dessa avkastningar var redan beskattas under tidigare år, kan du komma tillbaka igen detta med nästa självdeklaration och blir det ursprungligen att betala skatt på endast ett antaget distribution inkomstbortfall i året av försäljningen. Är du sälja en så på 20.06. året och räkenskapsåret för fonden slutar i juni, så att försäljningen innehåller ingen utdelning-motsvarande resultat eftersom i slutet av räkenskapsåret inte har ännu nått. Du säljer var 15 november, utdelning-motsvarande inkomster beaktas.

Därför är det klokt att välja ackumulera fond, här en noll som når deras intäkter i vinster eller swappar. Ingenting är skattskyldig i anläggningen i detta fall och det finns ingen dubbelbeskattning :-)