Energiprestanda certifikat i hus försäljning 2013

Fråga:

Hej!

Vi vill sälja vårt hus inom en snar framtid. Såvitt jag kunde finna så långt skulle vi presentera direkt identifiering köparna. Vår agent vill undvika detta eftersom det inte är så bra. Nu, en motsvarande bestämmelse i avtalet om försäljning av skyldigheten att befria oss. "Ömsesidig överenskommelse inte ID är energi".

Släpper oss verkligen denna passage från mallen? Jag vill ha några problem.

Måste också säga att köparen gör ändå alla moderniseringsåtgärder som föreslås i energicertifikatet.

Tack för din hjälp


Svar:

Så det är inte helt sant. Vi har ett energicertifikat, den skyldighet vi har redan följt. OCH att det är åtal är ja nog bara inte sant, du får böter / förseelse när ingen mall i värsta fall. Notarien notarieregistrerade det vidare bara för att han har registrerat passagen i utkastet och han har spelat in förmodligen flera gånger så i år.

Det hjälper inte mig, min fråga var huruvida denna passage faktiskt befriade oss från skyldigheten att lämna energicertifikatet, eftersom sedan 2013 här, en aktiv skyldighet för säljaren ordineras (som jag upptäckte av en slump igår)? Jag är inte ute efter några problem i efterhand, vet inte förrän nu men också köparen fortfarande.

Så Vänligen klandrar inte eller på annat sätt. Jag vill ha besvarade just denna fråga, som undantas från skyldigheten jag sak inte är oss också att notarien och placera den ovan. (Jag menar att vi någonsin kommer att passera honom med hus dokument under överföringen, eftersom han tillhör huset.)