Jag har avslutat en Riester kontrakt med Victoria i. år 2002.

Fråga:

Jag vill ha kontraktet premien Riester pension överförs till DWS. Som ett resultat, har jag skatt nackdelar. Jag fick ett meddelande från försäkringsbolaget att avtalet ingicks under den gamla skattelagstiftningen. Avtalet är därför skadlig skatt. Jag visste inte att det. Styra sätt för Riester kontrakt. Det finns emellertid bara nedströms beskattning. Eller? Vem kan hjälpa mig?


Svar:
  1. Om du vill spara för att vara ett annat Riester kontrakt än tidigare, sedan se till att du bara de ingår ett nytt avtal innan du avbryter gamla kontraktet. Du kan sedan överföra huvudstaden sparas i det gamla förbundet utan skatt nackdelar på det nya fördraget.

  2. Om du kan betala av ditt gamla avtal besparingar kapital (eller avbryter ditt gamla avtal innan du har överfört pengar till ett nytt kontrakt), måste som är ansedda så kallade skadliga användning och du betala tillbaka hela kampanjen och betala skatt på förvärvsinkomster.

  3. Riester kontrakt, det finns ingen "olika typer av skatter". Under den ansamling fas får du statligt stöd (i form av utsläppsrätter och beroende på din personliga situation möjligen i tillägg i form av skatteförmåner). Nedströms beskattning är under utbetalning.

  4. Budskapet i din försäkring när det gäller gamla skatterätt kunna hänvisa till beskattning av inkomster i den skadliga användningen enligt punkt 2.