Vad är värdet av en Iver Johnson revolver tillverkade mellan den 10 februari och maj 15 1887?

Behaga tala mig hur du vet exakt när den gjordes. Också berätta lite mer om det om du vill veta värdet. Om det gjordes 1887, är det troligen en sporre-trigger.22 eller.32 ringformigt "presidiet låda special" värderas mellan $25 och $125, beroende på skick. Svaret var på rumpan av pistolen

  • Dessa kommer att vara patent datum, tillverkar datum. Behöver mer information för att identifiera modellen, sedan en beskrivning av den nya kanonen villkorar att fastställa ett värde. Det högsta värdet i en senaste Standard katalog av skjutvapen för någon modell Iver Johnson revolver i utmärkt skick är dock $250 med de flesta notering för $100-$150 i bra i mycket gott skick.

Den första kursen för att urskilja värdet av en pistol är att identifiera märke, modell, tillverkningsdatum, variation och skick. Boken "Iver-Johnson armar & cykeln fungerar skjutvapen 1871-1993" av W. Goforth, kan bidra till att åstadkomma detta. Är det en enkel sak att ser din pistol i ett av de många skjutvapen värde böckerna, som de blåboken av Gun värden eller Standard katalog av skjutvapen.