Varför är 64-bitars arkitektur en fördel i Windows Server 2008?

Varför är 64-bitars arkitektur en fördel i Windows Server 2008?

· Fysiskt minne
En 32-bitars systemarkitektur kan direkt upp bara en 4 GB adressutrymme. En 64-bitars systemarkitektur som kör en 64-bitarsversion av Windows Server kan stödja upp till 1 024 GB både fysiska och adresserbara minne.
· Virtuellt minne
Av 64-bitarsversionerna av Windows Server kan adressera 16 terabyte virtuellt minne med hjälp av en platt adressering modell. Virtuellt minne delas lika mellan virtuella adressutrymme för program och operativsystem. Även 32-bitarsprogram kan dra nytta av ökad virtuellt minne adressutrymme när de kör i en 64-bitarsmiljö. Till exempel ett 32-bitars program är fortfarande begränsad till 4 GB virtuellt minne, har det inte längre att dela detta minnesutrymme med operativsystemet. Som ett resultat, får den en effektiv ökning i tillgängligt virtuellt minne.
· Kontinuerlig minne
Dålig prestanda i 32-bitars system är ofta inte resultatet av en brist på tillgängligt minne, men avsaknaden av tillräckligt stora block av kontinuerlig minne. I en typisk distribution av Windows SharePoint Services 3.0, Windows, Internet Information Services (IIS), gemensamma language runtime (CLR), ASP.NET, Microsoft SharePoint-produkter och teknik, SSP och MDACs kan alla göra anspråk på en del av en server tillgängligt virtuellt minne och kan lämna ett 32-bitars adressutrymme ganska splittrad. När de CLR eller SharePoint services begär nya minnesblock, kan det vara svårt att hitta ett 64 MB segment i trånga 32-bitars adressutrymme. En 64-bitars system erbjuder praktiskt taget obegränsat adressutrymme för användaren läge processer.  · Bättre parallell bearbetning en server som använder 32-bitars arkitektur är begränsat till 32 processorer. Förbättringar i parallell bearbetning och buss arkitekturer aktivera 64-bitars miljöer att stödja så många som 64 processorer och ge nästan linjär skalbarhet med varje ytterligare processor.  · Snabbare buss arkitekturen en 64-bitars arkitektur ger mer och bredare general-purpose register, som bidrar till större övergripande tillämpning hastighet. När det finns fler register, det finns mindre behov att skriva beständiga data till minne och sedan läsa tillbaka bara några instruktioner senare. Funktionsanrop är också snabbare i en 64-bitars miljö eftersom så många som fyra argument i taget kan föras i register till en funktion.    · Säkrare The 64-bitarsversioner av Windows Server erbjuder följande förbättrade säkerhetsfunktioner
· Buffer overflow skydd
Ett Buffertspill inträffar när en databuffert är överbelastade med mer data än vad den är avsedd att hantera. I 64-bitarsversioner av Windows Server skickas de första parametrarna i ett proceduranrop i register. Som ett resultat, är det mindre sannolikt att bufferten kommer att svämma över, eftersom korrekta värden måste ställas in i register och variabler och adresser måste anpassas på stacken.
· Dataexekveringsskydd
64-bitars processorer från AMD och Intel är hårdvarustöd för dataexekveringsskydd (DEP). Windows Server används Dataexekveringsskydd för att hindra skadlig kod från att köras, även när en buffertöverskridning inträffar. Även utan en processor som stödjer DEP, identifiera Windows Server kod som körs i minnesplatser där det inte ska vara.
· Patch Guard
Microsoft Patch Guard teknik hindrar icke-Microsoft-program från lapp Windows kernel. Denna teknologi förhindrar kernel-lägesdrivrutiner utöka eller ersätta kernel-tjänster, inklusive service avsändande systemtabeller, avbrott descriptor table (IDT) och globala deskriptorn bord (GDT). Tredje-partiet mjukvaran också förhindras från tilldelning kernel stackar eller lapp någon del av kärnan.  · Bättre skalbarhet i ett 64-bitars miljö, inte bara kan databasservrar få nästan obegränsad verklig minne adressutrymme, men de också få stöd för mer fysiskt minne. Det är möjligt för en 64-bitars server som kör 64-bitarsversioner av Windows Server och SQL Server att få arbeta mycket stora datauppsättningar helt i RAM, därigenom förbättra prestanda och skalbarhet. Antalet programservrar som krävs för att stödja en viss användarbas kan dessutom minskas avsevärt eftersom en 64-bitars miljö inte kräver arbetsprocesser för att cykla så ofta. Detta minskar cykling resulterar i färre förlorade anslutningar, förbättrad I/O hantering, och en bättre användarupplevelse.  · Lägre total ägandekostnad alla fördelarna med 64-bitars drift som anges i föregående avsnitt kan du göra mer med mindre. En 64-bitars miljö kan du hantera mer data, tjäna mer användare och köra fler program samtidigt som du använder mindre hårdvara. Genom att minska hårdvara, kan du också minska kostnaderna för licens, åtgärder och infrastruktur. Det tar upp mindre utrymme i datacentret och kostar mindre att underhålla. Slutligen, eftersom en Windows SharePoint Services 3.0 gård som använder 64-bitars maskinvara och programvara ger mer utrymme för tillväxt, kan du spendera mindre över tid på utrustning eftersom livscykeln för din utrustning kan förväntas vara längre.

  • Relaterade Frågor

  • Varför gör windows server 2008 automatiskt avstängning?

  • Varför kommer Windows Server 2008 i olika versioner?

  • Varför finns det bitar av den romerska colosseum saknas?

  • Varför finns det bitar av ben i marken Turkiet?

  • Varför delar bankerna deras ränta fördel knappast till kunder?

  • Varför blockeras en Tages SA föraren på min windows 7 dator?

  • Varför kan jag inte se video im användande Windows 8?

  • Varför fungerar inte min JVC hårddisk videokamera med Windows Movie Maker?

  • Varför Apple-datorer fungerar så mycket bättre än Windows-datorer?

  • Varför är grodor ögat position en fördel?

  • Varför är en skrapade baseboll en fördel?

  • Kan köpa någon med mitt konto på Microsoft-produkter, om han inte har mina bankuppgifter?

  • Hur mycket utrymme tar internet explorer?

  • Vilka är de olika versionerna av Microsoft Windows?

  • Vilka är skillnaderna mellan Windows Server 2003 och Windows Server 2008?

  • Vilka är de olika utgåvorna av Windows Server 2008?

  • Vad är vmware virtualization?

  • Vad är 32 eller 64 bitars?

  • Vilka är skälen varför livsmedel blivit förgiftad?