Varför misslyckades Krutkonspirationen år 1605?

Eftersom Francis "idioten" Tresham skrev ett brev till sin kusin Lord Monteagle som berodde i parlamentet fastnade den dagen inte ska gå Lord Monteagle berättade vakterna och Guy Fawkes. Men detta kunde har en sy upp. Här är en skrivelse nyligen jag var tvungen att skriva för min historia läxa.

Dear Sir Robert Cecil

Jag skriver för att uttrycka min åsikt om vad som egentligen hände på natten den 5: e November 1605. Mina misstankar uppstod efter flera lappar av bevisar inte passade pusselbit.

Dessa inkluderar:

  • Tunneln att konspiratörerna sades att har grävt, hittades inte, inga spår av tunneln upptäcktes, för att toppa denna bevisning, kan ingen förklara whereabouts av stenarna och jorden.
  • John Whynniard, en regeringstjänsteman, avled den 5 November 1605, han ägde i källaren som arrenderades ut av sammansvurna ingen vet orsaken till hans död.
  • Som alla vet, den enda plats du kan få krut från är Tower of London, mängden krut kommer in och ut av tornet styrs av regeringen, och allt registreras i en loggbok. "Mystiskt" men i sidorna för 1604 hade varit slits och aldrig hittade.
  • Brevet till Lord Monteagle informera honom att inte gå till parlamentsbyggnaden den dagen hade ingen signatur och levererades av en lång mörk främling. Jag tog brevet till experter och de sjuttio procent säker på att brevet skrevs av dig. Också jag fann det konstigt att du inte agerade i fem dagar efter "tar emot" bokstaven.
  • En annan punkt i mitt argument skulle vara att du arresterad den plottrar anställda 5 när Guy Fawkes erkände till alla inblandade 9.
  • När Guy Fawkes bekänna, dina män hade redan kommit på Holbeach House kring resten av konspiratörerna, mannen som sköt Catesby och Percy fick liv pension av 2s per dag, betalas av regeringen, han kommer inte att ge den konfidentiella informationen om tomten vid någon utfrågning, han är bra betalt!
  • Under Fawkes' rättegång, du heter inga vittnen, och visar inte någon sin bekännelse.
  • Francis Tresham (Lord Monteagle kusin) fördes till tornet på den 12 November, dömd att skriva bokstaven (förklara för Lord Monteagle inte att närvara vid parlamentet den dagen) till Lord Monteagle, men som sagt tidigare experter är säker på att skrivandet är ditt. Därför inramad du honom. En månad senare dog han i misstänkta omständigheter, förmodligen tar sitt eget liv.

Min slutsats anser jag att detta var en påhittade historia, försöker vara en trolig. Men när analyseras djupt, hänger alla bevis bara separat med någon verklig koppling.
Jag nu kommer att ge er mitt konto för vad jag tycker verkligen hände den kvällen och dagen efter och leder upp till den.

Planen var faktiskt alla ner som du försöker Rama katolikerna. Varje konspiratör men hade någon form av tidigare tvist med regeringen. Till exempel Catesby hade skatter att betala, han var tvungen att sälja sitt hus för att göra detta, ett annat exempel skulle vara, Wright och Fawkes som greps både 1596.
Du använt 12 katoliker namn som alla hade något samband tillsammans. Francis Tresham var ett enda undantag; Detta beror på att han var Lord Monteagle kusin och därför du använt honom som provdockan som "tydligen" skrev brevet (efter fängslas han begick självmord en månad senare, om min teori stämmer du skulle kunna anklagas för mord eller dråp).

Efter "mottagande" brevet från en omedveten Francis Tresham, Lord Monteagle inte tvekade att komma till dig. Du agera inte för ett antal dagar eftersom du visste fan just vad som skulle hända. Eller har du agera? Var dessa dyrbara dagar när du hjulburna all krutet från Tower of London in John Whynniard källare? Då omfattas du alla 36 tunnor krut med trä och järn barer (detta krut var från 1604, därför sidorna för 1604 var rippade ut.) Som det var från 1604 var förmodligen föråldrad ändå, som krut från denna tid har en "användning av datum". Dagen, du heter Guy Fawkes i (en utbildad sprängämnen expert) för att kolla på krut, du planterade en låda med matcher på honom, gick för att hämta vakten före arrestera honom för förräderi. Andra flydde till Holbeach hus i rädsla för anklagelsen.

Du blev otålig och började att arrestera människor innan Fawkes stod rättegång, och när han bekände dina män redan kring sammansvurna på Holbeach house.

När Guy Fawkes stod rättegång, det fanns inga vittnen, är inte detta konstigt? Var det därför inget egentligen hänt? Gick ingen och han sägs ha bekänna 12 andra namn. Gjorde han?

Jag tror att du var konspiratör för gunpowder plot, du kom med det bara för att döda tretton katoliker, bra, Grattis du lyckats.
Vi båda vet vad som hände den natten.

Tja vad säger jag? Ge du mitt namn för ju du kan inte skulle bara köra mig. Jag kommer emellertid att ge dig en ledtråd.

Någon vän av en kille som trodde alla försökte spränga Houses of Parliament.

Din vänliga hälsningar