Vilka är de bästa bilarna för gatan racing om din budget är 30000?

Japanise turbo bilar är du bästa alternativet, men du kan också använda bilar som BMW M3. Gamla M3s är icke-turbo och du verkligen behöver en turbo till extraktet mest makt utan den extra vikten. Överladdning är inte lika bra.

Japanise turbo bilar allt från Toyota, Nissan S-chassi och horisonter, RX-7, WRX och Evos. Andra bilar som MR2, RX2-5, 300ZX, etc bra på kurvtagning. De kan vara, men med stor skicklighet.

Om streetracing menar du rally, då du borde få en 4WD bil (Obs inte sagt AWD) som en GT-R, eller åtminstone en bil med en mindre effektiv Subaru WRX eller Evo med det är deras AWD-system. Om det är dåliga vägar och/eller ojämna ytor här det är ett bättre alternativ, men bara något om det är stenlagd (asfalt) platt vägar. På ojämna löst underlag används (mycket) mer ofta framhjulen att dra bilarna "ute" i ett hörn då på asfalten. Personliga preferenser, men evos är inte lika bra som WRXs. Det finns inte många andra 4WD/ljudsignalanordningar som du kan överväga att i denna budget.

Obs: Bortsett från den lätta dragkraften, den enda gången du behöver framhjulet att få vridmoment är på hörnet exit. Så har en AWD/4WD bil inga fördelar i 3 andra stater på ett spår - bromsning, hörn inträde, rak acceleration. I själva verket du är en begränsad i hur mycket grepp bilen framdäcken har på en AWD/4WD bil på grund av sådana saker som camber och castor vinklar kan du köra (om du kör för mycket, sedan din front inte kan överföra vridmomentet) och bredden på däcket (front är en mycket mer begränsad och bredden kan inte sträcka för långt från bredden på baksidan - så din begränsa den maximala bakdäck bredden när du använder en AWD/4WD system).
Dessutom är mer dessa bilar tyngre.

Men om du behöver en touring bil (så asfalterade vägar, start och stopp, långritter, inte så hårt snabb hörn, hög toppfart, etc), sedan en Skyline GTR (R32 är i din budget, eller kanske R33 om du kan hitta en som billiga) är bäst. Denna bil är mer naturlig känsla sedan Evo och WRX, men det är fortfarande inte perfekt. Detta är eftersom det är vikt är mer på framsidan (runt 55:45). Evo och WRX bilarna är runt 60:40 medan TT Supra MKIV är runt 55:45.
Nissan S-chassit (180SX, S13, S14, S15) och RX-7 FD är bäst balanserad bilen. De är båda väldigt mycket nära 50: 50, RX-7 sägs vara att. Consiquently dessa bilarna handtaget bästa - Observera att inte behöver betyda grepp bäst i hörnen.

Om du menar att dra, är Supras bättre. Idelly du minst mängd camber vinst i baksidan, så en bil med en solid axel skulle vara bäst. Men Supra är ganska dåligt för något med att behöva tränga någon (åtminstone jämfört med andra på marknadsföring i sin klass). Hantering och grip-wise det är.

Nissan Silvia är aningen värre och dragracing av båda men kan vara lika bra som i hörnen enkel eftersom det hanterar bättre och lättare. Det sägs att S14 är bäst av dem alla, eftersom S15 har en svagare växellåda, men detta kunde inte vara längre från sanningen. Växlarna är monterade in en simmiler storlek låda, därav hör bredderna är något mindre. Så redskap har en mindre tolerans för miss saknas varvtal eller i allmänhet fel varvtal (t.ex. med koppling sparkar i drifting och koppling dumpar i drag). De kan hantera så mycket kraft som en 5-växlad Silva ruta, det beror bara på hur din "använda" dem. Efter att ha sagt att S15 är mycket bättre då de andra Silvias. Många anledningar här varför.

Från som streetracing synpunkt - de är bättre eftersom de är mindre (kan passa in i snävare gränderna), ljusare, använder mindre bränsle (detta är viktigt ur ett racing perspektiv), kräver mindre ström från motorn för att göra samma sak. Denna sista punkt är viktig becuse kan du uppgradera Silvia delar mycket lättare till andra bilar, eftersom du kan bara tackel tungt stör delar. T.ex är R33 GTR fälgar perfekta för spår och gatan arbete. R33 GTS25T främre bromsarna är perfekta för en uppgradering. Liten ner sidan är att de inte är 4WD eller AWD. Men som tidigare nämnts finns det fördelar.