Vilka var orsakerna till den mexikanska revolutionen 1910?

Vilka var orsakerna till den mexikanska revolutionen 1910?

VISSA EFFEKTER:
Historiker debatt exakta periodens slut den "revolutionära". Från en militär ståndpunkt, det slutade med döden av den konstitutionella arméns primer jefe (första chef) Venustiano Carranza 1920 och uppstigande till makten av allmänna Álvaro Obregón. Kuppen försök och sporadiska Upproren fortsatte, till exempel i Cristero krig 1926-1929. Effektivt genomförande av de sociala bestämmelserna 1917 konstitutionen i Mexiko och nära avträdandet av revolutionär aktivitet uteblev till administrationen av Lázaro Cárdenas (1934-1940). Enligt Robert McCaa var totalen "demografiska kostnad" under mexikanska revolutionen 1910-1920 omkring 2,1 miljoner människor. [4]
Zapatisterna

Cárdenas också avskaffat dödsstraffet, mer känd i Mexiko som fusilamiento, döden genom arkebusering. Cárdenas och den funktionshindrade möjligheten att styra republiken utan summariska avrättningar visade den revolutionära perioden var vid dess slut.

Ett annat viktigt steg var i 1940, när Cardenas frivilligt avstod från all makt till sin efterträdare Manuel Ávila Camacho, en juridisk övergång som saknade motstycke i Mexikos historia. I 1942, Ávila Camacho och alla levande ex-presidenter dök upp på scenen i Mexico City Zocalo, framför Palacio Nacional, att uppmuntra det mexikanska folket till stöd för amerikanerna och britterna under andra världskriget. Denna demonstration av politisk solidaritet bland olika element signalerade det verkliga slutet av revolutionen. Tanke på dess betydelse i medborgarehistoria, hänvisar mexikansk politiker och politiska partier ofta till revolutionen i sin politiska retorik.