Hur resor och turism industrin har utvecklats sedan år 1945?

1. mer semester.
Alla länder i utvecklingsländerna har ökat antalet semester en person kan vänta sig att få enligt lag. Hundra år sedan skulle en person ha tur att få en dag för en sommarsemester - ännu mer tur - för att ha detta som en betald semester.
Idag, till följd av starkare ekonomier, fackföreningar och förändringar i samhället människor kan förvänta sig att ta emot en minst fyra veckors betald semester. Oundvikligen om människor har mer tid finns då det större chans att de kommer att använda vissa av då inom turistnäringen. Det finns ännu mer chans att de kommer att gå på semester om de har en högre inkomst.
Ökning av betald semester.
2. en mindre värld.
Världen blir mindre!
Nu tar det bara 24 timmar att nå länder på andra sidan av världen. Nu kan du flyga till Frankrike för £50!
En rikstäckande motorvägsnätet har inneburit kan du köra från ena änden av Storbritannien till den andra i tolv timmar. Kanaltunneln innebär att vi kan vara i Frankrike i en halvtimme. Pop till Belgien för helgen, flyga till Frankrike för en surf!
Tjugo år sedan, var Cairns (North East Australien) bara en liten stad. Idag är det en världen berömda stad. Varför? -De byggde en flygplats.
Ju mer transportnätet utvecklar och kostnader för bränsle droppar (ja droppar! Bränslet är billigare idag då någonsin om du tar hänsyn till ökat löner) desto större är chansen att åka på semester, större tillväxt inom turismen.
3. utvecklingen.
Turister spenderar pengar - massor av det! 25 miljarder pund i Storbritannien 1990, så turismen kan utvecklas av regeringarna i världens industriländer och utvecklingsländer att skapa sysselsättning, förtjäna utländsk valuta och diversifiera ekonomin.
I Storbritannien, har de flesta större städer tittat till turism som ett verktyg för regenerering. I Bristol, £s; 98 miljoner har spenderats regenererande hamnsidan för att tillhandahålla en mängd turistattraktioner inklusive ett nytt IMAX-biograf och hands-on science museum.
I Zimbabwe, Operation lägereld säljer jakt licenser för turister att styra djurpopulationer och använder vinsten för att bygga skolor och sjukhus för befolkningen på landsbygden. Tillväxten av turism i utvecklingsländerna är en mycket betydande del av världsmarknaden.
4. äldre befolkning.
Hälften av världen blir rynkig! Antalet pensionärer i den utvecklade världen är högre än någonsin tidigare. De har pengar och lever längre än någonsin tidigare.
Förtidspension, pensioner och bättre hälso-och sjukvård har inneburit att pensionären pundet är ett mycket viktigt inflytande i tillväxten av turism och, dess inte alla bussresor till Bognor. AJ Hackett (första person att köra en kommersiell bungee jump operation) kan pensionärer hoppa gratis!
Som företagare svara på denna stora och rika befolkningen, kommer att turism fortsätta att växa.
5. samhället.
Dagens samhälle förändras. Efter världskrigen folket insåg fanns det mer i livet än arbete och Blackpool. Många av männen hade varit stationerade utomlands och kom tillbaka med erfarenheter av nya platser, kultur och mat. Kvinnorna hade att arbeta i traditionellt manliga jobb och samhället förändrats för alltid. Kvinnor arbetar ökad inkomst att göra utländska helgdagar mer överkomliga.
Människor anser nu en semester som en viktig inte den absolut lyx det brukade vara. Många förklarade detta med påfrestningar i det moderna livet!
6. inkomst.
Vi tjänar mer än någonsin tidigare. Priserna är jämförelsevis billigare än någonsin. Följaktligen har vi en större disponibel inkomst än någonsin tidigare. Disponibel inkomst är de pengar kvar efter vi har köpt essentials som vi kan spendera på vad vi gillar inklusive helgdagar. Lägg till detta att minskade flygpriserna och billigare paketresor och turism måste öka.
7. kommunikation.
Kommunikationsrevolutionen är nästa stora grej inom turism. Företag som GO och senaste minute.com utvecklar redan Internet som ett verktyg för bokning semester. Du kan ta en promenad genom ditt hotell online, kolla in utsikten, ta reda på nattlivet- och allt detta innan du bokar! Det annonseras som snabbare och billigare än att gå till high street.