upväemt vatten fryser före kall vatten
Två identiska småcontainrar (ice cube fack, till exempel) med lika delar vatten placeras i en frys - den enda skillnaden är en behållare innehåller varmvatten, och annan innehåller kallt vatten. De kärl med varmt vatten fryser första. Varför?. Det är . . .
bakterier förstöra mat genom att äta det och utsöndra det som metabola avfall (skadligt för människor)bakterier växer och lever bäst i fuktig varm luftDärför, genom att frysa (att skapa kall, torr miljö), bakterier feeds och återger mycket långsamt e . . .
medan en frysbox är det mest idealiska sättet att frysa livsmedel eftersom kall luft sjunker, förångare spolarna kör i slemhinnan i bröstet en kall plats på utsidan av frysen kan orsakas av ett tomrum i isoleringen (på grund av en tidigare reparation . . .
Allt vatten som hamnar i sprickor eller sprickor i stenar kan orsaka mekanisk vittring när det fryser på en kall morgon. Vattnet expanderar när det kyler orsakar rock runt den spricka. En upprepning om detta över och över igen kommer att så småningom . . .
Tänka på det här sättet...Om du börjar med varmt vatten, har det att kyla sin frysning temperatur innan det kommer att frysa. Någonstans längs processen blir det samma temperatur som "kallt" vattentemperatur - oavsett du väljer att definiera som . . .
Vatten kan bryta upp stenar, vanligen under någon tidsperiod, eftersom det flytande vattnet sipprar in små skrymslen och vrår, sedan när vattnet blir lagom kall och fryser, det expanderar, tvingar den rock eller stenar ifrån varandra, och eftersom st . . .
Kallt vatten... men om vattnet värms än låt fortfarande till rumstemp, det kommer att frysa snabbare än vanliga rum temp vatten * eftersom tiden för något svalna till temperaturen i omgivningen är proportionell mot temperaturen (Newtons lag av kyla o . . .
Vatten finns i tre lägen. Staterna är solid, vätska och ånga. Skillnaden mellan staterna är beloppet av värmer vattnet innehåller, inte temperaturen.Den värme som krävs för att ändra vattnets tillstånd från en solid (ice) till en vätska (vatten) kall . . .
Rent vatten genomgår en förändring av status vid 0 ° c (32 ° Fahrenheit).Om energi tas bort från systemet (frysning), börjar iskristaller bildas. Om energin fortsätter att tas bort, att isen fortsätta att tjockna och stelna. För små till måttliga män . . .
Ja eftersom olja är tjockare än vatten och är närmare att vara fast.2. svar:Viskositet eller "tjocklek" har ingenting att göra med fryspunkt. Till exempel, fryser majsolja vid-20 grader C. Vatten fryser vid 0 grader C och kokosolja fryser vid . . .
Plast läsk behållare kan användas till att frysa vatten, men du kanske inte vill. Eftersom återanvändas soft kan drink behållare leda till bakterier.Men vill du bara följa dessa steg. Fyll dem med drink & använder dem som frys förpackningar i kyligt . . .
Om du försöker frysa vatten, juice eller andra vätskor i slutna plastflaska utan att lämna utrymme för expansion, kommer din behållare spricka eller brista. Jag fyller plastflaskor eller kannor med vätska, lämnar gott om utrymme på toppen för expansi . . .
gör att vattnet att frysa skyddar växten, fruset vatten kommer att vara 30 grader, så om det blir kallare anläggningen stannar vid 30 deg, . . .
Landet omges av vatten kallas en ö.Alla landområden (inklusive kontinenter) kan anses öarna eftersom de är omgivna av haven. När det gäller Australien anses en kontinent snarare än en ö på grund av dess storlek. Detsamma gäller till Antarktis, som av . . .
32 ° F eller 0 ° C eller 273.15 KTrycket har en effekt på fryspunkt (eller smältpunkt) vatten, men det är inte så omfattande som effekten av trycket på kokpunkten. Vi kan säga att dessa värden är vid standard tryck, men realistiskt är det ingen märkb . . .
Eftersom den innehåller natriumklorid (vanligt salt). Salt löser sig i vatten, men fäster inte lätt till is. Eftersom några av vattenmolekyler ersätts av salt, griper isen mindre vattenmolekyler. Detta upprör fryser och smälter vattenmolekyler. Smält . . .
Tja, anses "låta genom" av något ämne genom ett objekt permeabilitet. Därför antar jag att den rock förmåga att låta vatten passera genom håligheterna kallas permeabilitet. . . .
När vatten har ett ämne som löses i den, fryser det vid lägre temperatur. Salt vatten har salt löst i vattnet, så det fryser vid en lägre temperatur än sötvatten. . . .
Vatten fryser vid 32 ° f (0° c) vid havsytan.Havsvatten fryser 28.4 ° f (-2 ° c) vid havsytan.Salt vatten beror på koncentrationen av salt. Vid maximal mättnad fryser saltvatten (23,3% av vikten) vid-5.98 ° c (-21.1 ° c). . . .
Kanske. Majsolja fryser vid-20 grader C men kokosolja fryser vid +25.1 grader C.(Vatten fryser vid 0 grader C) De andra gemensamma vegetabiliska oljorna frysa vid varierande temperaturer mellan dessa två oljor. . . .