Vad är skillnaden mellan hydrocodone 10325 och Roxicodone 10325?

Roxicodone är ett kanadensiskt varumärke för generiska drogen Oxikodon, en DEA schema 2 kontrollerat ämne (Opiod smärtstillande), vanligen föreskrivs för kort sikt/akut smärta. 10/325 är dock inte normalt förknippas med denna drog. 10/325 är typisk för Percocet eller oxikodon/paracetamol kombination tabletter - 10 är mängden oxikodon i drogen, medan 325 är mängden Tylenol (paracetamol) i drogen. Roxicodone kommer endast i 5mg, 15mg eller 30mg tabletter, och det finns ingen kombination drog med Tylenol. Den enda 10mg dos den kommer i är antingen som ett stolpiller, eller en timed-release kapsel.

Hydrocodone är det generiska namnet för Vicodin och andra varumärken med Hydrocodone som generiska basen. Till skillnad från Oxikodon, det är inte så starkt, och har olika krav - det är bara en DEA schema 3 narkotiska. Till skillnad från en schema 2 drog, som du kan få återfyllas (du behöver nya recept för fyllning, och de kan inte kallas), med Sched 3 läkemedel kan de ha påfyllning.

Hydrocodone, dock är inte vanligtvis ihopkopplad med Tylenol på 10/325 kombinationen. 10mg doser är vanligen Parade med 400mg eller mer, men nya doser kommer ut hela tiden. Vanligtvis anger 10/325 oxikodon/paracetamol, inte HYDROcodone/Paracetamol. Blanda inte ihop två - oxikodon är mycket starkare än Hydrocodone. Jag har använt båda (fortfarande gör) på de starkaste doseringarna och jag säga av egen erfarenhet som Hydrocodone i 10mg är inte ens i närheten av 10 mg oxikodon. Kolla piller igen och vara positivt av det du har - är det möjligt för apotek att göra fel.

Jag kollade både min egen sjuksköterskans drog handbok (2009) och online, och kunde inte hitta doserna för de specifika läkemedel du har noterat. Jag vet doser eftersom jag har använt dem (Percocet ändå) för över 8 år, varje dag, flera dagligen.