Vad terroristattacken hände på amerikansk mark 11 September 2001?

Den 11 September 2001 flögs två flygplan in i tvillingtornen i World Trade Center och pentagon, dödade nästan 3000 människor.

Attackerna var en serie av samordnade självmordsattacker av en terroristgrupp som heter al-Qaida. På morgonen kapade 19 al-Qaida-terrorister fyra passagerare flygplan. De sedan störtade avsiktligt två av planen i tvillingtornen i New York City, döda alla ombord, plus många andra arbetar i byggnader. Byggnader kollapsade inom timmar, skadar och förstör närliggande byggnader. En tredje flygplan var kraschade i Pentagon i Arlington, Virginia, strax utanför Washington D.C. Fjärde och sista planet kraschade i ett fält medan några av dess passagerare försökte återta kontrollen. Det hade varit riktad mot Washington, D.C. av kaparna. Det fanns inga överlevande från någon av flygningarna.

USA svarade till angrepp genom att inleda kriget mot terrorismen, invaderar Afghanistan för att ta bort talibanerna och al-Qaida-terrorister. Många andra länder stärkt sin lagstiftning mot terrorism och ökade befogenheter för efterlevnaden av lagen. Vissa börserna stannade stängda efter attacken, och postat enorma förluster, särskilt inom flygbolaget och försäkring. Förstörelsen av miljarder dollar värt av kontor orsakade allvarliga skador på ekonomin i New York.

Skadorna på Pentagon var rensat och repareras inom ett år, och Pentagon Memorial byggdes intill byggnaden. 4 fler torn byggdes på den tidigare Twin Towers tomt.

Dokumentären

Skaparna av dokumentären hävdar att betänkandet av officiella amerikanska kommissionen till tragedin den 11 September 2001 är falska. En av de filmer, Giulietto Chiesa, som också är en italiensk ledamot av Europaparlamentet, säger några av fakta om tragedin fortfarande mycket misstänksam och att många frågor är fortfarande obesvarade. "De som anordnade 9/11 är människor som kände den geopolitiska och energisituationen i världen mycket väl. De visste exakt hur attacken kommer att förändra framtiden för världen,"sade Chiesa.
Filmen hävdar att orsaken till kollapsen av de två tornen i World Trade Center i New York var inte planen krascha in dem men en kontrollerad detonation av sprängämnen planterade inne i byggnaderna. Hänvisning för att bevittna corroborations, utgör de frågan om hur två av världens största byggnader kollapsade på sina egna fotavtryck och utan att märkbart påverka närliggande byggnader.
Chiesa säger han blev chockad av avsaknaden av US air defense samma dag som attacken, som tillät de kapade planen nå World Trade Centre. Han finner det även märkligt att, bara tre dagar efter 11 September, amerikanska tjänstemän kunde namn alla 19 terrorist inblandade. Filmen presenterar bevis för att CIA specialister inte bara ny om den planerade terroristen attack men bistod dem att få amerikanska visum. Dokumentären väcker också frågor om huruvida luftfartyget som används i Pentagon attacken var en Boeing 757.
Att lägga till dessa frågor är avsaknad av några bilder från de många kamerorna installerade runt US Defense HQ, några vrak från flygplan eller passagerare organ. Dokumentären väcker också tvivel, inte bara om Usama Bin Ladins inblandning i attacken, men också förekomsten av terroristorganisationen Al-Qaida. De hävdade också ansvaret för bombningarna i 7/7, vilket idag tror man att de finns - Usama Bin Ladin var spårat upp och dödades av den amerikanska armén.
Två kapade flygplan kraschade in i tvillingtornen i World Trade Center i New York City drabbas först vid 8:46 AM och andra kl 9:03. Sedan kl 9:59 rasade södra tornet i World Trade Center. Sedan kl 10:28 rasade norra tornet av The World Trade Center. Ett kapat plan kraschade i Pentagon i Washington DC kl 09:37. Sedan kl 10:03 kollapsade den del där planet slog. Och ett kapat plan var på väg mot vita huset men passagerare försökte få plan baksida men planet störtade i ett fält i Shanksville, Pennsylvania
. 9/11 var en dag som orsakade en fullständig terroristattack mot Amerika. Den död 9/11 var 2,996. Det skadade totalt 9/11 var över 6 000.
Det var en avsiktlig terroristattack.
Svaren ges i en 7 poäng av vy.

Manhattan, New York tisdag, September 11,2001 8:46 am lokal tid American Airlines flight 11 hade träffat World trade center 1 vid exakt 8:46 am lokal tid. Även om folk tyckte det var bara en oavsiktlig krasch, var det faktiskt kapat av 5 al-Qaida Terrorist backas upp av Usama bin Laden.The kraschen filmades bara av bröderna Naudet.  Tisdag, September 11,2001 09:03:00 lokaltid det var då när den obundna staterna snart insåg att de var att attackeras av Terrorist.The President George w. Bush var i Florida läsande till elementära barn när han hörde nyheten. Logan International Airport kontrolltornet var den första att veta på grund av Mohamed Atta (ledare för kaparna på flight 11) tillkännagivande som han av misstag trycker på fel knapp till flygning tornet. Och Betty Ong telefonsamtal från flygningen.
2. flygplan, United Airlines flight 175 träff world trade center 2 klockan 09:03:00 lokal tid. Andra kraschen filmades av nästan alla med en videokamera eller en telefon på NYC.
Tisdag, September 11,2001 15 minuter senare... Människor på marken kunde se de fångade kontorsanställda från WTC 1 hoppar ner att begå självmord följt av instängda arbetarna på WTC 2. uppskattning var om över 200 hoppare. En brandman dödades av en bygel kroppen faller på honom på om mer än 100 mph. En dödades nästan av ett organ som landar 15 fot ifrån honom. Untrapped arbetarna hade att evakuera genom en annan byggnad på grund av risken att dödas av fallande kroppar.

West Virgina, Washington D.C The Pentagon träffades av American Airlines Flight 77, minuter senare skadade ytterytan av E ring föll och kollaps.

ShanksVille, PennsylvaniaPassengers av United Airlines Flight 93 försöker ta tillbaka kontrollen över planet, kapare Pilot Ziad Jarrah pekar näsan av planet uppåt, sedan nedåt, luta planet att kasta av passagerarna. Han skrek Allah Akbar och kraschade planet i ett lantligt område i ShanksVille, Pennsylvania.
11 September 2001, var The World Trade Center attackerade av terrorister som kapade två sprutar ut och flugit dem i till tornen. Norra och södra tornet kollapsade följt av wtc 7 vid ca 4:30 på kvällen.

Samtidigt slog en annan jet pentagon byggnaden men de lyckades rädda den från att kollapsa.

En annan jet också kapat kraschade i ett fält när personal och passagerare försökte återta kontrollen.

I alla 2,792 personer dog (inte inklusive folk förblir) alldeles omkring 4.000 dog

Av HEM