Varför var Frankrike på randen till en revolution av 1789?

Hierarkin av samhälle som hade varit på plats år var orättvist. Det innebar att kungen styrde allt, prästerskapet (första egendom) och Adel (andra estate) kom tvåa och bourgeoisin och peasantryen (tredje ståndet) kom sist. Det tredje ståndet hade att betala skatter som dödsboet första och andra inte. Första och andra gården var också med tanke på många fler privaliges baserade enbart på deras rikedom och klass.
Också, Frankrike ont om pengar. Kung Louis och hans familj tillbringade för mycket på lyx som de inte behöver. Han deltog också i krig som Frankrike inte vann. Landet var 4000 livres (Frankrike valuta vid tiden) i skuld.
Åren före 1789 det hade varit dåliga skördar. Nästan hela landet svältande medan konungen fortfarande lever i lyx.
Frankrike hjälpte America vinna självständighet från Storbritannien. Samtidigt som de kämpade i Amerika, inspirerade amerikanerna dem. Franska soldater insåg att, som amerikanerna, de bör kämpa för sina rättigheter och att det var dags för en förändring i Frankrike.
USA och Storbritannien gav anföranden och gjort affischer och broschyrer och upplyst fransmännen.
Slutligen, kungen bestämde att han behövde ta ut mer skatt så han ringde ett möte. Det hette Estates bolagsstämman. Det tredje ståndet satt ihop en lista med krav för kungen att göra Frankrike en bättre plats. Kungen var inte glad över detta så han kallats en armé, som tredje ståndet såg som ett försök att skrämma dem. De beslutade att bilda en grupp som kallas folk regeringen och vissa prästerskapet anslöt sig till. Den 20 juni de träffade kungen men han hade låst dörrarna och stänga dem ute. De var arga så den gick intill tennisbanorna och hade ett möte där. Och det var ganska mycket i början av den franska revolutionen.